Opleiding

Diploma Leraar Martial Arts Taiji niveau 3

Stel: je volgt al jaren lessen taiji, je mag je leraar regelmatig assisteren bij het lesgeven en nu wil je zelf graag leraar worden. Hoe doe je dat?

Je kunt zonder lerarenopleiding in het diepe springen. Tot voor kort was dat ook wat de meesten deden.

De STN vindt het belangrijk dat er eisen gesteld worden aan taijileraren, zoals didactische vaardigheden en een goede beheersing van taiji. Daarom heeft de STN – in samenwerking met de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en NOC*NSF – een opleiding Leraar Martial Arts Taiji niveau 3 in het leven geroepen. Deze is erkend door het Algemeen Sport Kader (ASK).

De uitgekiende lesstof en zeer ervaren docenten maken deze jaaropleiding ook interessant voor leraren die al jaren lesgeven.

De kosten bedragen € 1490 inclusief examengeld, exclusief aanschaf lesmateriaal, reiskosten en facultatieve modules. Gespreide betaling in 2 termijnen is mogelijk.

Start weer in september 2024!

Uitreiking LMA-diploma’s in Papendal in 2019
Uitreiking LMA-diploma’s in Papendal in 2019

TOELATINGSEISEN

 • Opsturen van een film van je les van ± 20 tot 40 minuten via WeTransfer naar opleidingen@taijiquan.nl (ter beoordeling van de toetsingscommissie);
 • PVV (Proeve van Vaardigheid) op 8-9-2024 en bijbehorende goedkeuring door de toetsingscommissie;
 • Voldoende eigen vaardigheid m.b.t. taijiquan;
 • Minimaal 5 jaar lessen in taijiquan hebben gevolgd. Indien mogelijk een aanbevelingsbrief van eigen leraar taijiquan;
 • Leeftijd van 23 jaar en ouder;
 • VOG-verklaring;
 • In het bezit van een diploma VMBO- theoretische leergang of hoger (mavo of een vergelijkbaar niveau naar oordeel van de toetsingscommissie);
 • Lid van de STN.

CURRICULUM

De opleiding bestaat uit twee modules taijiquan, een module Ergo-taiji, een module vijf elementen pushing hands, trainingsleer, drie modules didaktiek, EHBSO, waarden in de vechtkunst en vechtsport, wetskennis, evenementenmanagement, een theorietoets en een praktijkexamen. In totaal komt dit neer op ongeveer 130 praktijkuren.

Verder heb je ongeveer 60 uur nodig voor het maken van de portfolio, de stages en de voorbereiding op de theorietoets. Je wordt begeleid bij het samenstellen van je portfolio. Nadat deze opdrachten zijn ingeleverd en goedgekeurd kun je het examen afleggen.

Tijdens deze opleiding verdiep je je taijiquan en krijg je ruimte om verder te groeien. Je leert andere studenten kennen van verschillende disciplines die ook gekozen hebben voor deze opleiding en dat verbindt!

ROOSTER

Klik op de afbeelding voor een vergroting van het rooster lichting 2024.

FOG modules:
Trainingsleer, Didaktiek (3x), EHBSO, Workshop, Wetskennis, Evenementenmanagement

LOCATIES

 • Utrecht: Aartsbisschop Romerostraat 332, Utrecht. Gratis parkeren voor de deur. Uitstaphalte bus Simon Bolivarstraat. Is tegenover het gebouw.
 • Arnhem: Huis “De vliegende olifant” Adres: De Wetstraat 24, 6814 AP Arnhem (betaald parkeren).
 • Den Haag: Perenstraat 243, 2564 RZ.

Schrijf je nu in voor de Leraaropleiding Martial Arts Taiji niveau 3 2024:

E-mailadres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven