Contributieverhoging 2024, maar ook goed nieuws!

Beste Taijier,

In het nieuwe jaar komen een paar veranderingen in de contributies voor de STN.

Hoe het was

We hebben al een heel aantal jaren de volgende contributiestructuur:

 1. basiscontributie zonder Yin Yang: € 15
 2. contributie met Yin Yang: € 45
 3. lerarencontributie zonder Yin Yang € 75 (€ 60 + € 15)
 4. lerarencontributie met Yin Yang € 105 (€ 60 + € 45)

De kosten zijn gestegen

Dit jaar zijn er verschillende aanleidingen om de contributie te veranderen. Verschillende kosten zijn de afgelopen jaren omhooggegaan (bijv. zaalhuur, verzekeringen, opslag, website, etc.). De bijdrage die we voor elke contribuant doen aan het FOG, waardoor we met het NOC/NSF zijn verbonden is door de FOG ook verhoogd.

Weer een eigen magazine?

Maar er is nog een reden dat de contributie verandert. Zoals de lezers van de Yin Yang al weten: de Yin Yang Magazine gaat stoppen. Waar ‘oude’ lezers zich de Taiji Vizier van de STN nog kunnen herinneren, hebben Dirk-Jan ter Haar, maar vooral ook Connie Witte volledig onafhankelijk eerst met de TQT en later met de Yin Yang meer dan 10 jaar een blad van hoge kwaliteit in de markt gezet. Velen hebben dan ook de laatste jaren met veel plezier en interesse de Yin Yang gelezen.
Nu Connie (en Dirk-Jan) ermee stoppen, willen wij (het bestuur van de STN) dat er een specifiek Taiji magazine blijft bestaan in Nederland. Daarom gaat de STN een hernieuwd blad in eigen beheer uitgeven. Dit is ook meteen een mooi moment om het blad een opzet te geven die hopelijk aansluit bij de ontwikkelingen van de volgende 10 jaar.

We zijn druk bezig met de voorbereiding, wel kunnen we alvast meedelen dat het zal aansluiten bij modern media gebruik:

 • het wordt een digitale uitgave leesbaar op computer, tablet en telefoon;
 • we gaan naar een meer frequente uitgave (6x per jaar i.p.v. 4x), met minder artikelen per nummer (het blijkt uit onderzoek dat de meeste mensen online minder geduld hebben om een heel blad te lezen);
 • de besparingen van o.a. druk-en verzendkosten zullen worden doorberekend aan onze contribuanten.

Nieuwe contributie

Er is nog veel meer over te vertellen, maar voor nu (niet onbelangrijk) betekent dit dat de nieuwe contributiestructuur als volgt wordt:

 1. basiscontributie zonder magazine: € 18,50
 2. contributie met het digitale magazine: € 33,50 (was € 45 met de Yin Yang)
 3. lerarencontributie zonder magazine: € 78,50 (€ 60 + € 18,50 –> was € 75)
 4. lerarencontributie met het digitale magazine: € 93,50 (€ 60 + € 33,50 –> was € 105)

Dit betekent dat ondanks de basiscontributieverhoging, de kosten voor degenen die ook het magazine lezen juist omlaaggaan!

Introductie-actie

Daar bovenop hebben we ook nog een actie om iedereen kennis te laten maken met het nieuwe magazine:
Iedereen die voor eind januari voor optie 2 of 4 kiest, krijgt het eerste jaar € 5 korting. Dit betekent dat de totale contributie met magazine voor 2024 € 28,50 is en voor leraren € 88,50.

Je factuur voor 2024

De factuur die je binnenkort ontvangt, gaat ervan uit dat je doorgaat met hetzelfde type contributie als in 2023. Maar natuurlijk is iedereen die nu de basiscontributie betaalt meer dan welkom om kennis te maken met het digitale magazine (voor eind januari betaald: een jaargang van 6 nummers voor slechts €10!).
Evenzo kan iemand die nu ook de Yin Yang krijgt, maar liever overstapt op alléén de basiscontributie, dit ook laten weten via een e-mail aan administratie@taijiquan.nl.

Graag horen we van je. Alvast fijne feestdagen en een mooi begin van 2024.

2 gedachten over “Contributieverhoging 2024, maar ook goed nieuws!”

 1. Beste mensen,

  Dubbel gevoel. Erg fijn dat er een periodieke Tai Chi uitgave blijft. Tegelijkertijd zo jammer dat dit niet op papier is maar alleen digitaal. Papier geeft rust, leest ontspannen, lekker. Ik heb niks met “digi.” Toch wil ik graag geabonneerd blijven.

  Met vriendelijke groet en veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven