Nederlands Taiji Team

In november 2012 is het Nederlands Taiji Team opgericht door Judith van Drooge, Cora van Geel en Nel van Biezen. Het NTT-team heeft zich per 1 februari 2015 aangesloten bij de STN.

Hoofddoel van het Nederlands Taiji Team is om de taiji sporters te stimuleren (meer) deel te nemen aan wedstrijden zowel op nationaal als internationale niveau. Uit eigen ervaring weten we dat wedstrijden erg inspirerend zijn en stimulerend werken. Wij willen taiji, een interne gevechtskunst, als breedtesport stimuleren. Wij promoten taijiquan in het algemeen en willen met name de Open wedstrijden, die vrij en toegankelijk worden aangeboden, onder de aandacht te brengen van de beoefenaars. Met ons team richten we ons niet zozeer op een selectiegroep, maar willen we meer de breedtesport in taiji ontwikkelen.

Graag willen wij onze kennis delen, atleten een kans tot groei geven en de bekendheid van taiji uitbreiden en een goede plaats binnen de sportwereld geven.

Wij roepen atleten en andere geïnteresseerden op lid te worden van het Nederlands Taiji Team. De nieuwsbrieven van het NTT krijg je dan regelmatig per mail toegestuurd. De inschrijving voor de toernooien kun je collectief doen als je dat wilt. Je kunt samen reizen en kamers delen als je dat prettig vindt. Samen sporten en ervaringen delen en aan je eigen ontwikkeling werken is het doel.

Wij organiseren Speciale Wedstrijdtrainingsdagen. Tijdens deze dagen leer je bijv. hoe de gedragsregels zijn rond het toernooiveld en welke aspecten de jury beoordeelt. Je gaat zelfstandig met de juiste tijdslimiet oefenen en krijgt individuele specifieke vorm- en/of push hands-aanwijzingen als je dat wenst. We demonstreren de vormen voor elkaar en geven elkaar tips. En natuurlijk is er aandacht voor mentale aspecten en je kunt praktische vragen over het gebeuren stellen. De wedstrijdtrainingsdagen worden gehouden in  Zwolle (Judith van Drooge).

U kunt zich als NTT-lid inschrijven door middel van onderstaand inschrijfformulier: inschrijfformulier

Wij heten u van harte welkom.

Scroll naar boven