Prachtige resultaten van Nederlandse Taiji’ers op het Europees kampioenschap

European Traditional Wushu Championships 2023

Van 14 t/m 18 december 2023 werd in Turkije de European Traditional Wushu Championships 2023 gehouden, waarbij ook Taiji een van de onderdelen was. Mét daarbij dus een aantal Nederlandse Taiji deelnemers het Wushu Instituut Hoyer uit Heerlen en een deelnemer van de Apeldoornse He Yong Gan school.

Het toernooi was de eerste editie onder de nieuwe Europese bond, WKFE, erkend door de IWUF, International Wushu Federation. Er werd gestreden in het traditionele Wushu Taolu met deelnemers van Liu He Men Amsterdam en Kungfu School Xin Yi.

Het Taiji team was door Loe Hoyer geselecteerd op basis van prestaties op verschillende wedstrijden en tijdens het Open Dutch Wushu Championship, erkend en aangewezen door de FOG als zijnde het Nederlands Kampioenschap.

In 2023 is er aan verschillende internationale evenementen deelgenomen, waaronder de University Games in Chengdu China (door Violette Husslage), de World Wushu Championships Texas (door Lisa Muresu en Nelson Da Luz Bentus).

Van het EK in december zien we de namen van de deelnemers hieronder, met daarbij de verschillende medailles die gewonnen zijn. Prachtig is dat alle atleten in de prijzen zijn gevallen, ondanks dat het niveau hoog was. Een schitterend resultaat, kijk maar:

  • Sabine Smeets: 2 x goud (Wushu Instituut Hoyer)
  • Swen Dudek: 1 x brons (Wushu Instituut Hoyer)
  • Lisa Muresu: 1 x goud, 2 x zilver (Wushu Instituut Hoyer)
  • Nicole Usachev: 1 x brons (Wushu Instituut Hoyer)
  • Hill Fung Ip: 2 x zilver, 1 x brons (Wushu Instituut Hoyer)
  • Shen van Dijk: 2 x brons (Wushu Instituut Hoyer)
  • Tygo Maas: 2 x zilver (Wushu Instituut Hoyer)
  • Jean Luc Grandjean: 1 x goud, 1 x brons (He Yong Gan school)
  • Joris Zwaal: 2 x brons (Wushu Instituut Hoyer)

De STN feliciteert alle deelnemers met hun prestatie en kijkt uit naar jullie volgende deelnames!

In 2024 zal door enkele teamleden worden deelgenomen aan het WK Taiji in Singapore en het EK Modern Wushu in Zweden. Hier zullen we op deze website over berichten.

Dank voor de foto’s die we toegestuurd kregen van het Wushu Instituut Hoyer uit Heerlen en van de Apeldoornse He Yong Gan school.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven