Terugblik STN Taijiquan Festival 2023

18 november 2023 - STN Festival

Op 18 november vond het jaarlijkse festival plaats van de Stichting Taijiquan Nederland, met het thema “Groeien in Vrijheid”.
Het was weer een zeer geslaagd evenement met vorm-wedstrijden, pushing hands, workshops en een taiji-markt. Bekijk de foto’s op facebook en onze website.

De dag werd geopend met een warming up voor alle aanwezigen, onder de bezielende leiding van Judith van Drooge.

Daarna was het tijd voor de wedstrijden en de workshops.
Los van de Nederlandse deelnemers kwamen er ook mensen uit België, Duitsland, Engeland en Zwitserland. De uitslagen kan men binnenkort nakijken op deze website.

De workshops van het STN Taijiquan Festival 2023

Tijdens het festival waren er maar liefst 12 workshops die men kon volgen.
Een zeer gemêleerde verzameling van ervaren Nederlandse docenten gaven de deelnemers heel veel stof tot nadenken en oefenen. Bestuurslid Job Koesoemobroto schreef er een bericht over.

Demonstratie

De demonstratie werd dit jaar gegeven door de School van de Tijger van Mark de Haan uit Lelystad. Ofschoon de demo uit een andere vechtsport kwam, waren er veel zichtbare overeenkomsten tussen de Kungfu en Taijiquan.

Ook waren er weer standhouders (die soms al jaren terugkomen) om met producten kleur te geven aan het festival. Hierbij denken we aan Kungfu Supply, North Sea Tai Chi festival, Stichting Guo Qi Gong Nederland en Albeweging en de Bul Dan store uit Bulgarije

Wij danken alle deelnemers en docenten van de workshops voor hun enthousiasme en leergierigheid. Wij prijzen de deelnemers van de wedstrijden voor hun durf en doorzettingsvermogen. Dank ook aan alle standhouders van de Taiji-markt.

En in het bijzonder danken wij de jury-leden, de scheidsrechters en alle andere vrijwilligers.
Deze dag kon niet plaatsvinden zonder deze zeer toegewijde vrijwilligers. Sommigen ondersteunen het festival al meer dan 20 jaar.
We zijn allen zeer dankbaar voor hun inzet en de co-creatie van weer een geslaagde STN Taijiquan Festival.

Verder STN nieuws

Verdiepingsworkshops in 2024

Na een zeer geslaagde serie Verdiepingsworkshops, gaan we in 2024 de serie voortzetten. Deze workshops zijn gericht op taijiquan leraren en gevorderde taiji-beoefenaars. Heb je interesse? Kijk op http://www.taijiquan.nl/verdiepingsworkshops-voor-taiji-docenten.

Jury- en scheidsrechter-trainingen

Mocht je jurylid of scheidsrechter willen worden neem dan contact op met info@taijiquan.nl.

Opleiding LMA

De volgende opleiding tot Leraar Martial Arts Taiji niveau 3 start in september. Zie: http://www.taijiquan.nl/opleiding.

Foto: Job Koesoemobroto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven