Terugblik STN Festival 2018

Terugblik STN Festival 2018 - Stichting Taijiquan Nederland

Het bestuur van de STN kijkt tevreden terug op een zeer ontspannen festival.

Ofschoon het festival dit jaar wat bescheidener van formaat was konden we ons verheugen op een ruime belangstelling voor de wedstrijden, shows en workshops.

De focus voor de deelnemers lag op groeps- en duo-wedstrijden Taiji vorm, Qigong en/of pushing hands.

Evenals voorgaande jaren was er naast demonstraties en vele workshops ook een hele mooie en spectaculaire show in de pauze, rond het middaguur. Zo hebben genoten van de Chinese Leeuwendans onder begeleiding van Sifu Henny Eleonora uit Amsterdam. (Zie onderaan deze pagina een uitgebreide foto-collage.)

Satu en Nancy van de Taiji school Dongfang uit Leuven van Fred van Hove demonstreren de Wu-stijl partner zwaardvorm. Het is 1 van de 5 Jian vormen uit de Shanghai Wu-stijl.

Foto: Loni Liebermann

De Jianfa groep met Henk Janssen en Ynze Waterlander demonstreerden verschillende vormen en partneroefeningen gebaseerd op historisch authentiek zwaardgebruik.

De show werd afgerond met een demo door jonge mensen uit de top van het Nederlands Wushu-team met een mix van Wushu en Taijiquan. Er werd ademloos gekeken naar deze jonge atleten uit de school van Hoyer Wushu.

Na de show heeft Sifu Henny Eleonora een 70-tal bezoekers op het wedstrijdveld meegenomen in de Dao Yin Yangsheng Gong (een Qigong serie). Daoyin Yangsheng Gong is een gezondheidsregime dat uitgaat van het stimuleren van de energieën van het lichaam d.m.v. abdominale ademhaling (buikademhaling) en het strekken van lichaamsdelen.
Het is gebaseerd op het idee dat het sturen van de ademhaling harmonie tot gevolg heeft en dat rekoefeningen de flexibiliteit verhogen. Daoyin Yangsheng Gong is in de 70-er jaren gecreëerd door professor Zhang Guande. Het is officieel erkend door de Chinese overheid als effectief gezondheidsregime.

Foto: Loni Liebermann

Voor elk festival hebben een groot aantal juryleden en scheidsrechters nodig…

Foto: Loni Liebermann

Achter de schermen is een toegewijde groep zeer jonge en oudere vrijwilligers actief.

De warming-up voor deelnemers en bezoekers is een vaste traditie geworden.

Foto: Loni Liebermann

Voor een overzicht van de uitslagen kunt u kijken op deze pagina.
In de foto-collage hieronder staan nog veel meer mooie foto’s, gemaakt door fotograaf en Taiji liefhebster Loni Liebermann. Mooie close-ups van concentratie tijdens het ‘lopen’ van een vorm, tijdens een push hands wedstrijd of juryleden die zich buigen over jury-kwesties, naast coole actiefoto’s van de demo’s die tijdens de pauze rond het middaguur werden gegeven.

Altijd weer een mooie herinnering, met dank aan Loni!

Foto: Loni Liebermann

Het volgende festival is volgend jaar op 9 november.
Zet het alvast in uw agenda!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven