WOLFSBURG – Op 1 en 2 december vonden er in Wolfsburg, te Duitsland de grote Dragon Cup Tai Chi Chuan kampioenschappen 2018 plaats. Vanuit Nederland ging er een team van 4 atleten meedoen aan dit grote evenement. Deze 4 atleten zijn: Douwe ter Horst, Argentina Cotcheza, Douwe Geluk en Laura Bonthuis.

Douwe Geluk (tevens ook Tai Chi schoolhouder) pakte maar liefst 3x een gouden medaille. Hij won in de ongewapende poule en pakte tevens met de Chen waaier en de Chen Jian rechtzwaard vorm het goud.

Sterk op de 2de plaats in de vrouwen poule was Laura Bonthuis. Laura deed een lange Chen stijl vorm – Xinjia Yi Lu – en verloor nipt met 2 tiende verschil van oud Yang stijl Tai Chi wereldkampioene 2008 Anke Zhang. Het was een hevige strijd in de vrouwen poule maar toch een goede 2de plaats zilver.

Vervolgens kwam Argentina Cotcheza in actie met het Wu stijl Tai Chi Chuan. Argentina liep een prachtige vorm met uitstekende bewegingen en energie. Echter was het niveau van de anderen enorm hoog, dus die kwamen ook boven Argentina op het podium te staan. Een mooie bronzen medaille ging met Argentina mee naar huis.

Helaas net buiten het podium, maar toch een mooie 4de plaats was voor Douwe ter Horst. Douwe liep een prachtige Chen stijl 24 vorm in een grote zware poule. Erg tevreden met zijn uitvoering en een welverdiende 4de plaats ging Douwe ter Horst terug naar Zutphen.

Er werd gejureerd door een officiële Tai Chi Chuan delegatie uit China met goed opgeleide juryleden. Ook waren er wat Shaolin Monniken die ook meegingen jureren bij sommige poules. Wederom een goede prestatie van dit Nederlandse Tai Chi team.