Een Nederlands team presteerde goed in Wolfsburg

7 Tai Chi medailles voor Nederland op de Dragon Cup 2018

WOLFSBURG – Op 1 en 2 december vonden er in Wolfsburg, te Duitsland de grote Dragon Cup Tai Chi Chuan kampioenschappen 2018 plaats. Vanuit Nederland ging er een team van 4 atleten meedoen aan dit grote evenement. Deze 4 atleten zijn: Douwe ter Horst, Argentina Cotcheza, Douwe Geluk en Laura Bonthuis

Douwe Geluk ( tevens ook Tai Chi schoolhouder ) pakte maar liefst 3x een gouden medaille en hij versloeg ook in de ongewapende poule bekend Europees Tai Chi docent Jan Leminsky. Jan had een sterke Peking Vorm, echter was de Rou Quan, het Shaolin Tai Chi toch net iets te sterk en belande Jan op de tweede plaats. Ook pakte Douwe met de Chen waaier en de Chen Jian rechtzwaard vorm 2x het goud.

Sterk op de 2de plaats in de vrouwen poule was Laura Bonthuis. Laura deed een lange Chen stijl vorm.Xinjia Yi Lu en verloor nipt met 2 tiende verschil van oud Yang stijl Tai Chi wereldkampioene 2008 Anke Zhang. Het was een hevige strijd in de vrouwen poule maar toch een goede 2de plaats zilver.

Vervolgens kwam Argentina Cotcheza in actie met het Wu stijl Tai Chi Chuan. Argentina liep een prachtige vorm met uitstekende bewegingen en energie. Echter was het niveau van de anderen enorm hoog, dus die kwamen ook boven Argentina op het podium te staan. Een mooie bronzen medaille ging met Argentina mee naar huis.

Helaas net buiten het podium maar toch een mooie 4de plaats was voor Douwe ter Horst. Douwe liep een prachtige Chen stijl 24 vorm in een grote zware poule. Erg tevreden met zijn uitvoering en een welverdiende 4de plaats ging Douwe ter Horst terug naar Zutphen.

Er werd gejureert door een officieële Tai Chi Chuan delegatie uit China met goed opgeleide juryleden. Ook waren er wat Shaolin Monniken die ook meegingen jureren bij sommige poules. Wederom een goede prestatie van dit Nederlandse Tai Chi team.

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This