Zondag 22 april 2018 kwamen de juryleden bijelkaar in Dorpshuis De Nesse dichtbij Amstelveen in de buurt van de Amsterdam Arena. Deze leerzame dag was ook open voor geïnteresseerden. Fijn dat ook enkele deelnemers van de Taijiquan & Qigong opleiding aanwezig waren om deze interessante dag onder leiding van Marc Heyvaert mee te maken.

De mooie zomerse dag werd geopend door de voorzitter van de STN Theo Ypma in een grote gymzaal waar ook de mogelijkheid aanwezig was om lekkere soep te eten in de middagpauze in een restauratie naast de zaal. Marc Heyvaert komt uit België en heeft twee assistenten meegenomen om hem te helpen met een aantal voorbeelden te laten zien van hoe de juryleden dienen te letten op de diverse aandachtspunten tijdens het jureren. De assistenten zijn Jan Arys en Peter De Bruyn.

In eerste instantie werden de reglementen van de International Wushu Federation doorgenomen waarna de diverse Taiji-stijlen in een notendop werden besproken en doorgenomen. Al met al een leerzame dag waarbij een diepgaande kennis werd opgedaan in de diverse stijlen en hoe deze te onderscheiden. Zeker de moeite waard om een volgende keer weer deel te nemen.

Tijdens deze dag is ook een interview gemaakt in samenwerking met één van de deelnemers van de Taijiquan & Qigong opleiding. Het resultaat is te vinden om het Youtubekanaal van de STN. Het is ook mogelijk om je te gratis te abonneren om de diverse interviews en filmpjes te bekijken die regelmatig worden geplaatst.

STN Interview:

Aanmelden voor de Taiji & Qigong opleiding, of je kunt E-mailen naar opleidingen@taijiquan.nl voor bijvoorbeeld meer informatie.