Pushing-hands Scheidsrechter Training

De STN organiseerde in 1992 haar eerste Taijiquan Competitie in Vorm en Pushing Hands. Bij de STN groeide in de jaren daarna de behoefte aan het hebben van gekwalificeerde scheidsrechters binnen de eigen organisatie. In 2000 startte de STN met een scheidsrechter opleiding, en in 2001 ontvingen de cursisten het STN Scheidsrechter Certificaat.

Door de jaren heen is jammer genoeg ons scheidsrechter team door omstandigheden geslonken, en is uitbreiding van het team hard nodig. Tijdens het STN festival 2014 zijn hiervoor de eerste stappen gezet. Deze maand starten we weer met een opfris training van ons huidige scheidsrechter team, en hopelijk het opleiden van aspirant scheidsechters. Heeft U interesse om mee te doen, kom dan langs bij deze eerste training.

Maar waarom willen wij binnen de STN competitie pushing-hands scheidsrechters?

Pushing-hands is eigenlijk niet de juiste benaming, sensing hands is eigenlijk beter. Aangezien wij in dit spel het voelen / luisteren van spanning proberen te leren. Dit is heel moeilijk en duurt vaak jaren. Met kracht iemand omvergooien is geen Taijiquan pushing-hands. Zonder kracht iemand uit balans brengen is het doel. Om pushing-hands op deze manier te beoefenen betekend dat je je strikt aan de principes moet houden. Dus als we competitie pushing-hands doen mogen we dit niet vergeten, het is de taak van onze scheidsrechters om daar op toe te zien.

Het “STN Competitie Pushing Hands Regelement” is strikt in het handhaven van regels om de pushing-hands competitie niet te laten ontaarden in worstelen. Let op, pushing-hands is gecreeerd om taijiquan zelfverdedigings technieken te leren, het is geen vrijgevecht!, ook dit is de taak van onze scheidsrechters.

 

Bent U geinteresseerd om ons scheidsrechterteam te versterken kom dan langs:

zondag 12 juli van 14.00 tot 16.00 uur
ADRES : Montessorischool , Gallileiplantsoen 41 in Amsterdam (Watergraafsmeer)
Boven de ingang staat een tekst “Villa Bons”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven