Archief per trefwoord | masterclass

Workshop Chen stijl met Meester Chen Bin – all about Laojia Yilu 老家一路

De STN is vereerd dat we in samenwerking met Alfie Schuetz van Chen Taiji Traditional, approved instructor in het Chen Zhenglei Taiji Systeem (zie ook www.chenstil.com) op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2019 weer een Masterclass kunnen aanbieden met Chen Bin. Bij de eerdere workshop in 2017 waren de deelnemers erg onder de indruk van zowel het niveau van Meester Chen Bin alswel de open en directe manier waarop hij zijn Taiji kennis en opvattingen deelde. Het is fijn dat een meester van dit niveau Nederland weer aandoet.

Over Meester Chen Bin

Chen Bin, 41, houdt de 7e duan van CWA en is 12de generatie Chen style erfgenaam (20ste generatie Chen familie). Hij is op 5-jarige leeftijd begonnen met intensieve Taiji training. Hij heeft nu al meer dan 35 jaar intensief getraind bij zowel zijn vader (Grandmaster Chen Zhenglei), als bij andere top Chen stijl meesters in Chenjiaguo.

In China heeft hij de officiele aanduiding ‘first class Martial Artist’, hij heeft verschillende onderscheidingen mogen ontvangen en zowel hij als zijn studenten hebben verscheidene belangrijke wedstrijden in China gewonnen. Zo heeft bijvoorbeeld zijn leerling Wang Wei een gouden medaille (handvorm) en een zilveren medaille (zwaard) behaald bij de Emeishan World Championships 2017.

Chen Bin heeft Management in gestudeerd in de UK en voert het beheer van enkele scholen in China. Hij is tevens de auteur van een aantal Taiji boeken (o.a. Learning Authentic Chen-style Tai Chi en Practical Skills of Chen-style Tai Chi). De laatste jaren wordt hij over de hele wereld uitgenodigd (bijv. VS, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Canada, Korea, Japan en Hong Kong.

Over de Masterclass

Deze Masterclass is uitermate geschikt voor deelnemers van verschillende niveau’s. De masterclass is echter niet bedoeld als eerste kennismaking met Tai Chi.

programma

Vrijdagavond 18.00 avondeten in een Beachclub en 1 tot 2 uur theorie

bij goed weer vanaf 17.00 gratis Fangsong- Gong & Taiji- Yangsheng- Gong aan het strand met Alfie

Zaterdag 13.00 tot 18.00/18.30 Laojia Yilu 1 (vanaf posture 1)

Belangrijke aspecten voor zowel beginners als Taiji-ers bekend met de Laojia.

Zondag 10.00 tot 12.00 en 13.30 tot 16.30/17.00

Voorzetting van de Laojia Yilu Masterclass voor leraren of deelnemers die al bekend zijn met de Yilu.

N.B. de workshop zal gegeven worden in het Engels

locatie

Gymzaal Vinkenveld

Strandplevier 2

Noordwijk

kosten

Zaterdag 4 mei en Zondag 5 mei (dus 2 dagen):

€ 170,- (€ 150,- voor leden, CTT, VfL en Omdao, scholieren en laaginkomen groepen/AlG)

€ 145,- voor STN leden

Zaterdag 4 mei of Zondag 5 mei (dus 1 dag):

€ 85,- (€ 80,- voor leden, CTT, VfL en Omdao, scholieren en laaginkomen groepen/AlG)

€ 80,- voor STN leden

Vrijdag 3 mei (Theorie) en Zaterdag 4 mei en Zondag 5 mei:

€ 195,- (€ 170,- voor leden, CTT, VfL en Omdao, scholieren en laaginkomen groepen/AlG)

€ 165,- voor STN leden

Laatboekingen (na 1 April 2019) : € 5,- toeslag

inschrijvingen & meer informatie via:

Alfie Schuetz: info@chenstil.com

Lees verder 0

Masterclass Yang stijl Andy Mack

De 2018 workshops en masterclass van Andy Mack voor de STN gaan over het onderzoeken en ontwikkelen van Hwa, Na en Fa Jin. Hwa Jin is een neutraliserende kracht, Na Jin is het je meester maken van je opponent en Fa Jin is het afgeven van energie aan je opponent. Deze jins moeten onderdeel zijn van elke taiji interactie.

Bij de workshops tijdens het STN Festival ligt de nadruk wat meer op uitleg. In de masterclass van zondag 11 november zal er meer tijd zijn voor training en het ontwikkelen van begrip.

Alle info vindt u op deze pagina.
Direct inschrijven kan hier.

Lees verder 0
Andy Mack Picture1

Een buitenkans, de Masterclass van Andy Mack

Misschien heb je al vernomen dat je kunt meedoen met de bijzondere masterclass van Andy Mack, die dag na het STN Taijiquan Festival plaatsvindt in Nes aan de Amstel. Topleraren Het is de STN de afgelopen jaren gelukt om internationale topleraren naar Nederland te halen met het doel het niveau van taiji-beoefening in Nederland te […]

Lees verder 0
P8250511

Andy Mack Workshop and Masterclass

The 2018 workshops and the masterclass for the STN will explore and develop Hwa, Na, and Fa. Hwa Jin is neutralizing force, Na Jin is seizing your opponent and Fa is to release energy into your opponent. These jins should be used in every interaction in taijiquan. In the workshops, during the Taijiquan Festival, this […]

Lees verder 0

Masterclass 2017 met Frank Marquardt

De Marquardt masterclass is één van de twee masterclasses die de STN organiseert ter completering van het Taijiquan Festival op 11 november 2017.

Gedurende het Festival kan je een taiji-demonstratie van Frank Marquardt zien en meedoen met een workshop van een uur. Smaakt dat naar meer, dan kan je de dag daarna deze masterclass volgen.
De masterclass wordt bij de festival informatie uitgebreid beschreven.

Frank Marquardt is leerling van Chen Xiaowang en Jan Silberstorff, 19e en 20ste generatie Chen stijl taijiquan.

De Marquardt masterclass is toegankelijk voor iedereen die taijiquan beoefent en die een kijkje wil nemen in de principes achter taijiquan en de kennisbron waar alle taijiquan stijlen en vormen uit voort zijn gekomen.

Lees verder 0

Masterclass 2017 met Tary Yip

De Sun stijl masterclass met Tary Yip is één van de twee masterclasses die de STN organiseert ter completering van het Taijiquan Festival op 11 november 2017.

Gedurende het Festival kan je een taiji-demonstratie van Tary Yip zien en meedoen met een workshop van een uur. Smaakt dat naar meer, dan kan je de dag daarna deze masterclass volgen.
De masterclass wordt bij de festival informatie uitgebreid beschreven.

Tary Yip behoort tot de vierde generatie Sun stijl en is leerling van Li Deyin.

De masterclass is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in Sun stijl. Sun stijl is de jongste van de vijf traditionele taiji stijlen. Om te zien is het een compacte stijl, die je lichaam niet zwaar belast. Om te doen is het een vriendelijke, subtiele stijl.

Aan het eind van de masterclass kan je de korte 13 bewegingenvorm zelfstandig beoefenen en heb je ook de nodige informatie over de uitgangspunten en toepassingen meegekregen.

Lees verder 0
Festival-handout-2

Het laatste Festivalnieuws

Nog ruim een weekje en dan is het zo ver: het jaarlijkse STN- Festival. In deze nieuwsbrief het laatste nieuws! Sluiting inschrijfdata Voor de competitie hebben we besloten de inschrijving nog twee dagen langer geopend te houden, zodat ook de late beslissers zich nog kunnen opgeven. De inschrijving voor de competities sluit op zondag november […]

Lees verder 0

Pin It on Pinterest