Misschien heb je al vernomen dat je kunt meedoen met de bijzondere masterclass van Andy Mack, die dag na het STN Taijiquan Festival plaatsvindt in Nes aan de Amstel.

Topleraren

Het is de STN de afgelopen jaren gelukt om internationale topleraren naar Nederland te halen met het doel het niveau van taiji-beoefening in Nederland te verhogen. Chen Bin was de eerste in deze reeks en daarna volgden Tary Yip en Frank Marquardt.

Uiteraard kan de STN dit soort masterclasses alleen organiseren als er voldoende deelnemers op af komen. Wij zouden het fantastisch vinden als er zo een groep taiji-fijnproevers ontstaat, die regelmatig deze masterclasses bezoekt.

We willen je daarom vragen om, mét zoveel mogelijk taiji-leerlingen, -vrienden en -vriendinnen, naar deze masterclass te komen. Je zult daar geen spijt van krijgen. Andy Mack is echt een inspirerende leraar.

Waarom Andy Mack?

Workshop Adam Mizner, Amsterdam

Andy is topleerling in de Heaven Man Earth (HME) taijischool van Adam Mizner. Adam kon helaas zelf niet naar het Festival komen omdat hij een jaar in retraite is gegaan.

Tijdens Adam’s druk bezochte workshop, eerder dit jaar in Amsterdam (foto rechts), leidde Andy al een groot deel van de oefeningen.

De reden om Andy uit te nodigen voor het Festival en een masterclass is de bijzondere inspiratie die uitgaat van de Heaven Man Earth school. Dit is geen ‘gewone’ taiji-school met leerlingen die een paar taiji-bewegingen leren en misschien nog wat achtergrondinformatie van een leraar die er zelf ook geen bijzonder hoog niveau heeft bereikt.

Bij HME wordt pittig getraind met het doel je de geavanceerde taiji-principes en -vechttechnieken eigen te maken. Op YouTube is een aantal veel filmpjes te zien waarin Adam Mizner deze superieure vechttechnieken demonstreert. Ook van Andy zijn overtuigende filmpjes te vinden. Maar beter is natuurlijk zelf te ervaren wat taiji-beoefenaars van dit kaliber in huis hebben, en wat je daarvan mee kunt nemen in je eigen taiji-beoefening.

Lineage en achtergrond

Adam en Andy zijn taiji-beoefenaars van Yang stijl taijiquan in de lijn van Huang Sheng Shyan and Yang Shao Hou. Deze lijn wordt beïnvloed door het Boeddhisme. Andy heeft zelf een paar jaar in Thailand geleefd als Boeddhistische monnik. Voor die tijd beoefende Andy harde vechtsporten (Muay Thai en Boksen) en ook al wat taijiquan. Sinds 2013 is Andy in de voetsporen van Adam Mizner gaan reizen, trainen en lesgeven. Adam reist nog steeds de hele wereld rond. Andy runt sinds enige tijd een HME taiji-school in Londen.

Qigong Tui Na

Een bijzondere aanrader is ook de massagetechniek, die Andy beoefent. Eigenlijk mag ik dat geloof ik geen massagetechniek noemen. De officiële naam is ‘Qigong Tui Na’, maar in de volksmond noemt het (ook ten onrechte) ‘bone settings’. Om deze bijzondere techniek uit te voeren is een hoog niveau vechtkunst vereist. Je moet namelijk precies aanvoelen hoe het lichaam van je ’slachtoffer’ in elkaar zit en welke botten niet exact op hun plaats zitten. Daarom is maar een handjevol mensen in de wereld die deze techniek beheerst.

Rondom het weekend van 10-11 november zal Andy Qigong Tui Na behandelingen geven waarvoor je je bij hem kunt opgeven (amackenzie33@gmail.com).

Inschrijven kan hier!