Beroepscode voor Taiji-leraren

De STN ziet graag goed opgeleide en integere leraren en bewuste leerlingen. Eigenlijk geheel volgens de mentaliteit en de filosofie van de taiji.
Het is nuttig om toch eens om de beroepscode “Houvast voor kwaliteit en sportmoraal” te bekijken. Het gaat om een houvast voor sportbeoefenaars en lesgevers in de omgang met elkaar. U kunt meer info vinden op hun site: www.nlcoach.nl.

Download hier de “Beroepscode: Houvast voor kwaliteit en sportmoraal
Download hier de “Vertrouwenspersonen en adviseur

Een belangrijk onderdeel van de beroepscode vormt een vaak te weinig belicht onderwerp: seksuele intimidatie. Het moge duidelijk zijn dat de STN seksuele intimidatie afkeurt. In alle sporten en bewegingsleersystemen is er contact tussen de deelnemers. Het fysiek contact bij het corrigeren van de houding en bij het pushing hands tussen leraar en leerlingen en leerlingen onderling in de taijilessen zelfs een essentiële leermethode! De STN ziet graag dat de taijibeoefenaars integer en bewust met dit fysieke contact omgaan.

Het NOC*NSF meldpunt seksuele intimidatie in de sport is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900 202 5590 (€ 0,10/min).
Voor vragen over het beleid tegen seksuele intimidatie in de sport kun je contact opnemen met: NOC*NSF, telefoonnummer 026-4834455.

Bovenstaande heeft de STN samengevat in de beroepscode, die u hier kunt lezen: Beroepscode Taiji leraren STN

Wapenwet

Taiji jian (zwaardvorm) betekent ook het bezit van een wapen! Wat zegt de wapenwet hierover?
Taiji leraar Job Koesoemobroto schreef daarover dit leerzame stuk: Wetten en regels over zwaarden

Scroll naar boven