geld besparen

Zo verdien je je lidmaatschap van de STN nog eens terug…

Hoe dan? Door het huren van een oefenruimte tegen een gereduceerde prijs

Bij sommige instanties (gemeenten, sportbedrijven, etc.) is het mogelijk tegen een gereduceerd tarief een zaal te huren voor het geven van taijiquanles. Hier kunnen wisselende vragen gesteld worden door de instanties.

Daan Hengst heeft voor de STN de stoute schoenen aangetrokken en gekeken hoe dit in zijn gemeente werkt om een ervarings-case op te bouwen en wil graag zijn ervaring met jullie delen.
De exercitie was succesvol. In Amsterdam en Amstelveen huurt hij nu tegen verenigingstarief oefenruimten om Taijiquan lessen te geven.

Daan: Helaas is het niet mogelijk aan de hand van bv. een standaard protocol te voldoen aan de eisen van een gemeentelijke instanties. Iedere gemeentelijke instantie hanteert zo zijn eigen regels. Na veel heen en weer gemail kom je daar wel achter.

Mijn eigen ervaring heeft geleerd dat er verschillende voorwaarden kunnen worden gehanteerd, zoals bv.

  1. Is de vereniging, waar u lid van bent, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  2. Is de vereniging opgericht (volgens de statuten) in dezelfde stad als waar het verhuurbedrijf gevestigd is.
  3. Is de vereniging aangesloten bij de NOC-NSF.

En natuurlijk hoe vraag ik nu een gereduceerd zaaltarief aan?

Mijn advies is het volgende: Vraag aan de verhuurder direct welke voorwaarden er worden gehanteerd. Was bij mij sportverhuur Amsterdam en Sport bedrijf Amstelveen. Dan kan je in 1 e-mail de vragen beantwoorden. Zo voorkom je dat er voortdurend heen en weer wordt gemaild.

Ik heb het bij deze 2 instanties (Amstelveen en Amsterdam noord) op deze wijze voor elkaar gekregen een zaal te huren tegen gereduceerd tarief. De STN (Theo Ypma) was hierbij behulpzaam met het verstrekken van de antwoorden.

Theo: Als STN hebben we Daan kunnen voorzien van de volgende informatie:

  • De gegevens van de STN t.a.v. KvK.
  • De aansluitingsbrief van de STN bij de FOG.
  • De verwijzing naar de FOG website waar de STN staat onder de leden.
  • De verwijzingen op onze website naar FOG en NOC/NSF.

Inmiddels heb ik vernomen dat ook Rob Völke met succes dit type aanvraag heeft gedaan en inmiddels ook met gereduceerde tarieven kan werken.

Daan bedankt voor je input en delen van je ervaring.
Dit zijn mooie voorbeelden om navolging te krijgen.

Mochten jullie vragen hebben m.b.t. deze materie en of ondersteuning nodig hebben vanuit de STN dan kunnen jullie deze richten tot het email adres administratie@taijiquan.nl en hoop ik dat deze info nuttig kan zijn bij het terug verdienen van je lidmaatschap.

Mvg, Theo Ypma

, , , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This