De Pushing Hands commissie o.l.v. Erik Dreijer is op zoek naar nieuwe, enthousiaste mensen om te scheidsrechteren bij Pushing Hands wedstrijden van de STN.

Wie komt ons leuke, humorvolle team versterken?

Wat zoeken wij:

  • Iemand met enige ervaring met Pushing Hands, die onpartijdigheid hoog in het vaandel heeft.
  • Die de regels weet te interpreteren naar de praktijk en niet bang is om zich te laten gelden.
  • Die plezier heeft om in een team te scheidrechteren op (inter)nationale wedstrijden.

Wie zijn wij:

  • Een scheidrechtersteam van uiteenlopende achtergrond en leeftijd.
  • Die plezier hebben om de regels te interpreteren naar de praktijk en onpartijdigheid hoog in het vaandel hebben.
  • Waar onderling een groot respect is voor elkaar en waar humor en lol een onderdeel zijn van het scheidsrechteren.

Beloning:

  • Een vriendelijke lach en veel waardering, en tijdens festivals/wedstrijden gratis toegang.
  • En niet te vergeten veel lol met een leuk team.

Over Pushing Hands

In alle stijlen komen meerdere oefenvormen voor, o.a. vorm, pushing hands en andere partneroefeningen.

Van oudsher is er bij de mens al een drang om zich te bewijzen, in welke vorm dan ook. Men wil laten zien dat men de beste is. Dat is waarschijnlijk de mens eigen. In verschillende geschriften en boeken is terug te vinden dat er in de geschiedenis divers gevechten zijn geweest tussen grootmeesters in kung-fu waarbij gemeten werd wie de beste technieken had.

Willen wij dat eigenlijk niet nog steeds? Door competitie ontdekken wie de beste technieken heeft of het meeste gevorderd is? Om dit te onderzoeken worden er wedstrijden georganiseerd in pushing hands.

Helaas in Nederland niet heel veel, hopelijk mag dit in de toekomst wat groeien. Initiatieven mogen gemeld worden bij de STN en komen dan wel bij ondergetekende terecht. Wie weet kan er iets van een uitwisseling ontstaan.

Ik beleef zelf erg veel plezier beleef aan het uitwisselen van kennis door pushing hands, waarbij het voelen, ervaren en je medespeler te slim af zijn voor mij een erg leuk spel is. Ik merk soms dat ik niet meer de naam weet van mijn medespeler maar wel weet dat ik met hem of haar gepushed heb.

Scheidrechter zijn

Als er wedstrijden zijn is het fijn als er iemand is die de regels bepaalt en bewaakt. Dan heb je dus een scheidsrechter nodig, een uitdagende en leuke hobby die een grote leercurve kent en veel inzicht geeft in het pushen. En het is leuk om de regels toe te passen en de energie van de deelnemers te ervaren.

Waarbij men vaak ziet dat een ervaren deelnemer nog wel eens kan verliezen door dat hij of zij de beheersing verliest. Of waarbij het opvalt dat een deelnemer zich laat leiden door emotie en het willen controleren van de situatie. Hierdoor wordt men hard en gaat men over van techniek en kunde op brute kracht waardoor er ingrijpen van een scheidsrechter nodig is. Het verbaast mij steeds weer hoe dit in het spel gaat en intrigeert mij enorm.

Wij ervaren – zoals veel vrijwilligersorganisaties – een krapte in de vrijwilligers die willen en kunnen helpen op festivals en wedstrijden. Het zou daarom fijn zijn als er een leukerd – maar je mag ook minder leuk zijn! – zich geroepen voelt om zich aan te sluiten bij ons team.

AANMELDEN

Van harte welkom!

Erik Dreijer