Workshop Tai Chi op Bevrijdingsfestival Groningen was een mooi succes.

Op 5 mei vierden we met z’n allen dat we in vrijheid leven. In heel Nederland werden Bevrijdingsfestivals georganiseerd, waarbij duizenden mensen samen genoten van optredens van artiesten uit binnen- en buitenland.

Om stil te staan bij vrijheid én de grote drukte te relativeren was er op 5 mei de workshop Tai Chi georganiseerd in Groningen. Om 9 uur, bij aanvang van het reguliere festivalprogramma, kon bij het podium Weide Wereld in alle rust de Chinese bewegingskunst worden ervaren.

Passend bij de boodschap van 5 mei, helpt Tai Chi je spanningen uit het verleden los te laten en de deelnemers volledig vrij te voelen. 60 deelnemers hebben geparticipeerd in deze workshop en ervaren wat het is om te bewegen in stilte. Festival organisator en initiatiefnemer Diederik van der Meide maakte een mooi introductie en opening van deze workshop en Tai Chi leraar David Knibbe heeft de enthousiaste deelnemers laten voelen wat hoe los te laten.

Voor wat het bestuur van de STN betreft een uitstekend initiatief wat navolging mag gaan krijgen in de komende jaren bij de diverse festivals. Met dank aan het organiserende Comité Bevrijdingsfestival Groningen om Taijiquan te mogen promoten binnen hun festival.

De workshop Tai Chi was een samenwerking tussen Bevrijdingsfestival Groningen, Stichting Taijiquan Nederland en Tai Chi-docent David Knibbe.

Op onderstaande link is nog een leuke video-impressie te zien hoe de workshop is opgenomen in de aftermovie van het Festival.