Archief per trefwoord | Qigong

Gratis Tai Chi Apeldoorn Nieuwjaar 2019 Training ‘Bron van Geluk’

Gratis Proefles en Nieuwjaarstraining 2019 Apeldoorn

Tai Chi school Bron van Geluk ‘Fu Yuan’ in Apeldoorn organiseert op 9 januari 2019 een gratis nieuwjaarstraining olv docent Douwe Geluk.

Deze training is geheel gratis en voor zowel ervaren beoefenaren als, nieuwe Tai Chi geinteresseerden.

De ‘Bron van Geluk’ biedt u op deze dag een kennismaking met de Chinese interne bewegingsleren zoals: Yang stijl Tai Chi volgens Cheng Man Ching 37 vorm en de Yang Chen Fu 108 vorm, Chen stijl Tai Chi, Wu stijl Tai Chi maar ook Shaolin Rou Quan stijlen. Ook zal er aan Tui Shou Pushing Hands, Chi Kung en andere mooie onderdelen gewerkt worden.

Wat dacht u van echte Tai Chi applicaties? Tai Chi boksen? Zelfverdedediging of anders? Het kan allemaal op deze inloop dag bij Tai Chi de Bron van Geluk olv Douwe Geluk.

Daarnaast kunt u deelnemen aan Meditatie workshops, Mindfulness en meer.

Het 8 voudige pad? De 3 juwelen van het Wijze pad Qi Qong?

Op 9 januari 2019 is het allemaal te doen. te ervaren en te proberen.

Er zijn twee Gratis Nieuwjaarstraining momenten op 9 januari 2019:

Ochtend: 10:00 tot 11:30 Asselsestraat 167, 7311 EK Apeldoorn

Avond: 19:30 tot 21:00 Soerenseweg 105, 7313 EJ Apeldoorn

Voor meer informatie bel met: 06-518202587 of mail naar: fuyuan.apeldoorn@gmail.com

 

U kunt ook de website bekijken:

http://www.tai-chi-geluk.nl

 

Tot dan!

 

Warme groet,

 

Douwe Geluk

Lees verder 0

Taiji bang (Hunyuan stijl)

Een herhaling en vernieuwing van de vorige workshop taiji-bàng, wegens succes en positieve reacties.

De bàng (棒) is een korte stok die iets korter is dan je onderarm en ongeveer zo dik als je pols. Tijdens de training houd je die tussen je handpalmen, of heb je de uiteinden beet. De bang helpt je op een aantal manieren in je taiji- en/of qigong-training:

 • om je aandacht bij jezelf te houden
 • verbetert je flexibiliteit in je gewrichten
 • versterkt je dantian
 • verdiept je ontspanning.

Grootmeester Feng Zhiqiang heeft een serie van 38 oefeningen ontwikkeld. De oefeningen worden in de loop van de serie steeds iets gecompliceerder, maar zijn ook dan nog door iedereen te beoefenen.

Tijdens de worskhop komen de volgende onderdelen aan de orde:

 • de oefeningen met de bàng
 • de overeenkomstige oefeningen uit de qigong en taiji
 • theorie (uitleg en vragen).

De lunches tijdens de dagen wordt verzorgd (maaltijd-salade) en er is steeds thee, water en fruit beschikbaar.

Reacties van twee deelnemers aan de vorige workshop taiji-bàng:

“Een workshop Taiji Bang bij Emile Weesie is een mooie en inspirerende ervaring. Emile leeft Taiji en heeft een grote kennis van zaken. Met veel geduld en individuele aandacht bouwt hij de hele serie oefeningen op. Ook de locatie en de lunch waren prima. Een aanrader, ook voor diegenen die nog geen ervaring hebben”, Cissy

“Het weekend taiji-bang bij Emile was heel fijn en goed. Ik ben niet erg actief met taiji en qigong, maar doe zo nu en dan een workshop. Nu de 2e keer bij Emile (eerste keer een week qigong met retraite, 2e keer het taiji-bang weekend). Heel goed en fijne manier om goed in je energie te komen. Vooral omdat Emile de oefeningen zo mooi en rustig voordoet en zelf zo goed in z’n energie zit, kom ik ook heel snel en goed in mijn eigen energie & kracht te zitten. Zeker een aanrader, ook als eerste kennismaking met taiji of qigong. Bedankt!”, Miriam

Lees verder 0

Shiba Shi, 2e set

Een van de populairste qigong-vormen is de Shiba shi van professor Lin Housheng. De meesten kennen de eerste set van oefeningen. In totaal heeft Lin er acht ontwikkeld. Steeds vanuit de gedachte dat plezier beleven aan de oefeningen ook belangrijk is.

De tweede set is wat dynamischer en gracieuzer dan de eerste. Het zijn ook weer 18 oefeningen, waarvan een aantal ook weer van taiji-vormen zijn afgeleid.

Deze set kun je in het eerste weekend van juni (1-2) leren. Na afloop ben je in staat om deze set zelfstandig uit te voeren. Je krijgt uiteraard een beschrijving van de oefening. Naast het aanleren van de bewegingen zelf, is er veel aandacht voor de achtergrond van de oefeningen (applicaties en theorie).

De lunch (maaltijdsalade) wordt verzorgd en er is water, thee en fruit gedurende de dag beschikbaar.

Enkele reacties naar aanleiding van een eerdere workshop door Emile Weesie:

Een workshop bij Emile Weesie is een mooie en inspirerende ervaring. Emile leeft Taiji en heeft een grote kennis van zaken. Met veel geduld en individuele aandacht bouwt hij de hele serie oefeningen op. Ook de locatie en de lunch waren prima. Een aanrader, ook voor diegenen die nog geen ervaring hebben“, Cissy

Het weekend taiji-bang bij Emile was heel fijn en goed. Ik ben niet erg actief met taiji en qigong, maar doe zo nu en dan een workshop. Nu de 2e keer bij Emile (eerste keer een week qigong met retraite, 2e keer het taiji-bang weekend). Heel goed en fijne manier om goed in je energie te komen. Vooral omdat Emile de oefeningen zo mooi en rustig voordoet en zelf zo goed in z’n energie zit, kom ik ook heel snel en goed in mijn eigen energie & kracht te zitten. Zeker een aanrader, ook als eerste kennismaking met taiji of qigong. Bedankt!“, Miriam

Lees verder 0

Reality Tai Chi Marathon

Jij betaalt, jij bepaalt! 4 dagen; 30 & 31 mei, 1 & 2 juni 2019

Tai Chi Chi Kung Kung Fu Shaolin: Individuele mediatie vormen en martial art toepassingen, met behulp van partner oefeningen.

Voor €60,- bepaal jij gedurende 1 uur wat er op het programma komt. Daarnaast mag je ook meedoen aan alle andere requests. Dit kan oplopen tot wel 30 trainingsuren, voor €60,-.

Maak bij je aanmelding bekent aan welk onderdeel je wilt trainen, zie het uit 23 bestaande keuze menu op de web-site. Half mei maak ik het super Reality Tai Chi programma bekend.

Hoe werkt het: Je kiest je eigen voorkeur programmaonderdeel. Als iemand anders dit onderdeel ook gekozen heeft ontstaat er een blokuur, zo bouwt het programma zich op.

Bijvoorbeeld: Wanneer er 5 mensen voor stok kiezen, dan komt er een blok van 5 uur stok training. Daarnaast kiezen er 4 mensen voor Chi Kung en zo ontstaat er een blok van 4 uur Chi Kung,

3 mensen kiezen voor Pushing Hands dan geef ik 3 uur Pushing Hands training, etc. etc.. Zo wordt er een Reality Tai Chi programma opgebouwd waarbij, als je je eenmaal hebt opgegeven, je dus overal aan mee mag doen.

Mis deze unieke kans niet en doe mee aan deze primeur:

4 DAAGSE REALITY TAI CHI MARATHON

Spoor je vrienden aan om ook mee te doen, want hoe meer requests des te meer trainingsuren voor iedereen! Je kunt ook voor meerdere uren bepalen en betalen, €60,- per uur.

Koffie en thee worden gratis geschonken. Neem zo nodig wel zelf een lunchpakketje mee. Geef je op voor de marathon! Mail judith@inner-touch.nl WWW.INNER-TOUCH.NL

Lees verder 0

Workshop San Dao Qigong en ‘de Tuin van Vrede’.

San Dao Qigong bestaat uit een serie staande houdingen en bewegingen die een balancerende / harmoniserende werking hebben in lichaam en geest.
San Dao: de drie wegen, wil zeggen: staande houdingen, beweging en visualisaties. Deze workshop wordt gegeven van 10.00 tot 12.30.

De Tuin van Vrede is een korte meditatieve bewegingsvorm met veel taiji-elementen in zich. Je maakt door middel van de bewegingen contact met de omgeving. Deze workshop wordt gehouden van 13.30 tot 16.00 uur.

Daarnaast wordt in beide workshops oa aandacht besteed aan meditatie op de stoel.

Opgave s.v.p. voor 23 februari via dit mailadres.

Lees verder 0

Long Tou Qigong weekend

Deze Qigong is een fysiekere vorm maar zeer effectief, alle meridianen worden geopend zodat de “Qi” zonder blokkades kan stromen. Hierdoor kan de “Qi” zijn helende werking binnen jouw Landschap uitvoeren.

De serie bestaat uit :

 1. Losmaak oefeningen
 2. De serie van 16 oefeningen
 3. Afsluit oefeningen

De cursus zal stap voor stap aangeleerd worden middels de Watch me, follow me en show me methode.

Lees verder 0

Taiji bang (Hunyuan-stijl)

De taiji bang is een korte stok voor het trainen van:

 1. gewrichten, pezen, spieren
 2. dantian, qi-stroom.

Grootmeester Feng Zhiqiang heeft binnen zijn Hunyuan-stijl een serie van 38 oefeningen ontwikkeld om met de bang te trainen. De bang is een stevige houten stok, ongeveer zo lang als je onderarm en zo dik als je pols.

In de workshop leer je alle oefeningen. Je kunt ze binnen elke taiji-stijl gebruiken.

Docent Emile Weesie heeft de serie tijdens privélessen geleerd van Jan De Kock, 3e generatie erfgoedhouder Hunyuan-stijl, en gebruikt de oefeningen veel in de lessen die hij geeft.

Lees verder 0

Pin It on Pinterest