Archief per trefwoord | Chen Bin

Workshop Chen stijl met Meester Chen Bin – all about Laojia Yilu 老家一路

De STN is vereerd dat we in samenwerking met Alfie Schuetz van Chen Taiji Traditional, approved instructor in het Chen Zhenglei Taiji Systeem (zie ook www.chenstil.com) op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2019 weer een Masterclass kunnen aanbieden met Chen Bin. Bij de eerdere workshop in 2017 waren de deelnemers erg onder de indruk van zowel het niveau van Meester Chen Bin alswel de open en directe manier waarop hij zijn Taiji kennis en opvattingen deelde. Het is fijn dat een meester van dit niveau Nederland weer aandoet.

Over Meester Chen Bin

Chen Bin, 41, houdt de 7e duan van CWA en is 12de generatie Chen style erfgenaam (20ste generatie Chen familie). Hij is op 5-jarige leeftijd begonnen met intensieve Taiji training. Hij heeft nu al meer dan 35 jaar intensief getraind bij zowel zijn vader (Grandmaster Chen Zhenglei), als bij andere top Chen stijl meesters in Chenjiaguo.

In China heeft hij de officiele aanduiding ‘first class Martial Artist’, hij heeft verschillende onderscheidingen mogen ontvangen en zowel hij als zijn studenten hebben verscheidene belangrijke wedstrijden in China gewonnen. Zo heeft bijvoorbeeld zijn leerling Wang Wei een gouden medaille (handvorm) en een zilveren medaille (zwaard) behaald bij de Emeishan World Championships 2017.

Chen Bin heeft Management in gestudeerd in de UK en voert het beheer van enkele scholen in China. Hij is tevens de auteur van een aantal Taiji boeken (o.a. Learning Authentic Chen-style Tai Chi en Practical Skills of Chen-style Tai Chi). De laatste jaren wordt hij over de hele wereld uitgenodigd (bijv. VS, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Canada, Korea, Japan en Hong Kong.

Over de Masterclass

Deze Masterclass is uitermate geschikt voor deelnemers van verschillende niveau’s. De masterclass is echter niet bedoeld als eerste kennismaking met Tai Chi.

programma

Vrijdagavond 18.00 avondeten in een Beachclub en 1 tot 2 uur theorie

bij goed weer vanaf 17.00 gratis Fangsong- Gong & Taiji- Yangsheng- Gong aan het strand met Alfie

Zaterdag 13.00 tot 18.00/18.30 Laojia Yilu 1 (vanaf posture 1)

Belangrijke aspecten voor zowel beginners als Taiji-ers bekend met de Laojia.

Zondag 10.00 tot 12.00 en 13.30 tot 16.30/17.00

Voorzetting van de Laojia Yilu Masterclass voor leraren of deelnemers die al bekend zijn met de Yilu.

N.B. de workshop zal gegeven worden in het Engels

locatie

Gymzaal Vinkenveld

Strandplevier 2

Noordwijk

kosten

Zaterdag 4 mei en Zondag 5 mei (dus 2 dagen):

€ 170,- (€ 150,- voor leden, CTT, VfL en Omdao, scholieren en laaginkomen groepen/AlG)

€ 145,- voor STN leden

Zaterdag 4 mei of Zondag 5 mei (dus 1 dag):

€ 85,- (€ 80,- voor leden, CTT, VfL en Omdao, scholieren en laaginkomen groepen/AlG)

€ 80,- voor STN leden

Vrijdag 3 mei (Theorie) en Zaterdag 4 mei en Zondag 5 mei:

€ 195,- (€ 170,- voor leden, CTT, VfL en Omdao, scholieren en laaginkomen groepen/AlG)

€ 165,- voor STN leden

Laatboekingen (na 1 April 2019) : € 5,- toeslag

inschrijvingen & meer informatie via:

Alfie Schuetz: info@chenstil.com

Lees verder 0
mmexport1545483658650

Mei, de maand voor workshops!

Deze maand zijn er twee bijzondere STN workshops Komend weekend! Meester Chen Bin zal de workshop “all about Laojia Yilu” geven. De Laojia Yilu is de belangrijkste basis set van de authentieke Chen stijl. Chen Bin is internationaal een van de meest gevraagde ‘jongere generatie’ meesters. Dit is de kans om hoog niveau Tai Chi […]

Lees verder 0
2013 Lian Ong verbinding

Nieuwsbrief februari 2019

Welkom bij de STN-nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan een aantal bijzondere workshops die zeker meer dan de moeite waard zijn. Over anderhalve week is er op 10 maart de workshop van Meester Tary Yip. Tary Yip komt over uit de UK voor een eendaagse workshop over de beginselen van Xing Yi Quan. […]

Lees verder 0

Weekend workshop Ben Milton sep2018

Ben Milton is a close follower of grandmaster Chen Xiaowang. Ben has a popular taiji-school in Bristol, in England.

Like no other, Ben studied  and explains the principles behind taiji training in general and Chen style taijiquan in particular. For all other styles understanding Chen style is like understanding the source that taijiquan knowledge comes from.

The English spoken workshop will focus on development of Peng Jing and Chan-Si, and explore some parts of the Lao Jia form.

Students of all Taiji styles and all levels are welcome to participate.

All will come away with a clear and concise set of exercises to further develop their skills and practice.

Lees verder 0
flyer Chen Bin 6may2017.2

STN haalt grootmeester Chen Bin naar Nederland

Een Chinese taiji-meester naar Nederland halen is altijd een beetje spannend. Niet alleen is het de vraag hoe een Chinese leraar zijn kennis overdraagt aan Nederlanders. Taal blijft een lastig ding. Ook is het de vraag hoeveel Nederlandse taiji-beoefenaars een Chinese taiji-meester op zijn waarde weten te schatten. Ondanks dat we hier al sinds de […]

Lees verder 0

Pin It on Pinterest