Taiji update, najaar 2023: festivalnieuws en meer!

STN festival 2022 - foto Nico Sloep

In dit nieuwsbericht delen we aantal nieuwtjes en hebben we enkele vragen voor je. We beginnen met de vragen😉.

Vrijwilligers gevraagd, als jurylid, scheidsrechter of festival-hulp

De STN is een “club” die drijft op vrijwilligers. Als je wel eens op het jaarlijkse Festival bent geweest, heb je dit goed kunnen zien. Er zijn mensen die op- en afbouwen, de kassa bemensen, bezoekers de weg wijzen, de EHBO verzorgen, foto’s maken en ga zo maar door. En er zijn een aantal scheidsrechters en juryleden, zonder wie de hele competitie niet door zou kunnen gaan.

Ook dit jaar willen we graag een aantal nieuwe mensen verwelkomen. Wat dacht je van…

Van de andere kant bekeken: jurylid worden

Heb jij ruime ervaring in Taiji en mogelijk ook in wedstrijden? Zou je graag een stap verder willen gaan in het bijdragen aan succesvolle wedstrijden op het STN-Festival? Heel graag! De STN nodigt je uit contact op te nemen met de “jury-club”.

We verzorgen ieder jaar vier keer een leerzame jurytraining (de volgende is op 3 september). Daarin worden de verschillende stijlen en vormen bekeken en gaan we zelf beoordelen en hierover uitwisselen en leren. Jureren is een uitdagende rol tijdens Taiji en/of Qi-gong-wedstrijden, onder meer tijdens het STN-Festival.

Neem gerust contact op met Ben de Roo (ben@dekristallennaald.nl, 06-50890942).

Scheidsrechteren

Gezocht: enthousiastelingen die het leuk vinden om techniek en acceptatie te onderscheiden van ego en kracht, die regels weten uit te leggen en interpreteren en deelnemers te corrigeren. Die dit met de nodige humor toe kunnen passen in een jeugdig mid-life team, die buiten alle serieuze zaken samen van elke wedstrijd een feestje maken.

Voel je je aangesproken, sluit je aan bij het leukste groepje binnen de Taiji: de push hands scheidsrechters van de STN.
Wij helpen en ondersteunen je om de regels goed te interpreteren en deze te kunnen toepassen op de wedstrijden. Leuk én interessant!

Dit najaar zijn er 2 unieke kennismakings- en trainingsmogelijkheden:

• Zaterdag 19 augustus vanaf 14:00 uur op het North Sea Tai Chi festival, de banken in Zeewolde.
• Zaterdag 30 september vanaf 12:00 uur op het Leidse Tai Chi festival, Kaasmarkt in Leiden.

Voor meer info, mail Erik Dreijer, voorman van het scheidsrechtersteam: info@mydefence.nl.

Helpen op het Festival?

Op zaterdag 18 november is het jaarlijkse STN Festival weer. Zet deze datum dus vast in je agenda! Het belooft weer een mooi Taiji feest te worden. Dit jaar hebben we een thema, en wel “Groeien in vrijheid”.

Uiteraard zijn we weer op zoek naar vrijwilligers voor deze dag. Je kunt je op deze pagina zien wat de werkzaamheden zijn en je ook gelijk aanmelden. Als je een kraam wilt huren, dat kan ook al geregeld worden. Ook een goed idee is om het Festival te sponsoren, je logo komt dan op de festival-pagina te staan!

Doneren?

De STN is blij met iedere gift.
Bij voorbaat dank!

Foto: Festival 2022, Nico Sloep

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven