De Wu Wei Cup 2021 – Taijiquan

De Wu Wei Cup is een bekend Tai Chi toernooi dat georganiseerd wordt door bekend Taijiquan beoefenaar en leraar Jan Leminsky uit het Duitse Hamburg. Ook in 2021 is er weer een editie geweest en een groep enthousiaste Tai Chi beoefenaren uit Apeldoorn nam deel namens Team He Yong Gan en wonnen maar liefst 11 podium plaatsen. 

De deelnemers van He Yong Gan

De deelnemers vanuit Apeldoorn waren dit jaar: Wim Rensen, Frederik Jan Jüngen, Wesley Broekhuis, Jean Luc Grandjean en Theresia Pang. De groep deed mee met verschillende stijlen dit zijn onder andere: de Cheng Man Ching 37 vorm, de Peking Vorm, Chen stijl ongewapend en wapens. Ook de Tai Chi stokvorm vanuit de lijn van Luis Molera zal gedaan worden op de wedstrijden. De deelnemers van Tai Chi Apeldoorn He Yong Gan hebben het goed gedaan, maar het gaat niet om winnen maar om leren.

De Uitslagen van de He Yong Gan deelnemers

Wim Rensen won met Yang Tai Dao (breedzwaard) een zilveren medaille en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 2de plaats. Frederik Jan Jungen won met de Yang Tai Chi Stokvorm een 2de plaats, Yang Tai Chi Dao een derde plaats, met de Chen 24 ongewapende vorm een 3de plaats en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 3de plaats. Wesley Broekhuis won met de Yang Tai Chi stokvorm een 3de plaats, met de Chen Tai Chi Jian 49 vorm Zhi Jian een 3de plaats en met de Yang Tai Chi Jian (rechtzwaard) ook een 3de plaats. Kiem Foeng Pang Kieuw Moy (aka Theresia Pang) won met Chen Zhi Jian 49 vorm de 1ste plaats (goud) en met de Yang Tai Chi stokvorm de 2de plaats.

Zie de video hieronder voor een Impressie van de Wu Wei Cup 2021:

VIDEO: TAI CHI APELDOORN WU WEI CUP 2021

Een op en top prestatie van het team van de He Yong Gan school uit Apeldoorn!