STN Festival 2017, een terugblik

Open Nederlandse kampioenschappen

Taijiquan, Qigong en Pushing Hands
individueel – duo – groep

Zaterdag 11 november 2017
Sportcentrum Olympos, Utrecht

STN Festival 2017 flyerZoals elk jaar vond ook in november 2017 het STN taijiquan festival plaats, waar ‘Tout Tai Chi’ acte de présence geeft, om het maar eens mooi te zeggen. 2017 was het een bijzonder festival vanwege het 35-jarig bestaan van de STN.

Op het Festival waren weer veel mooie competities, veel workshops van hoog niveau en zoals altijd een gezellige markt. Er was van alles te beleven voor jong en oud, gevorderd of beginner, vechtkunstliefhebber of gezondheidstaijiquan- danwel qigong-beoefenaar.

Zangeres Lico Lee begeleidde het festival muzikaal. Zij opende de show in de lunchpauze. Meer Chinese inbreng kregen we in de ochtend van acupuncturiste Yenna Zhang en van de bekende schrijfster Lulu Wang, die het over haar nieuwste boek Chinees lekker had, het echte Chinees eten.

Andere workshops die eruit sprongen waren bijvoorbeeld die van Reinoud Eleveld, die onder de titel ‘Seksuele kung fu en tai chi’ een kant aansneed die zelden of nooit besproken wordt. Hans Lauxen nam ons mee terug naar de bron. En Martine Meursing liet ons met euritmie ervaren hoe het is om vanuit het hart te bewegen in plaats van vanuit de buik. En zo was er nog veel meer moois.

In de grote hal kon u de hele dag kijken naar een veelheid van taiji-competities, van vorm lopen in diverse taiji-stijlen tot allerlei soorten pushing hands.

Hierboven en -onder een mooi foto-compilatie, met reuze veel dank aan Loni Liebermann, die zoals altijd weer prachtige platen geschoten heeft.

Overzicht en plattegrond

En we hebben ook nog een filmpje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven