Welkom bij Tai Chi Tao De Wolden.

Hier beoefen je Tai Chi- en Qi Gong- bewegingen volgens de Yang-stijl;  vloeiende, rustige bewegingen. Deze zijn geschikt voor jong en oud en door iedereen te leren; elk op zijn niveau. De positieve effecten voor balans en lenigheid van je lichaam, voor meer rust in je denkgeest en je gevoel, komen als vanzelf te voorschijn!

Tai Chi / Qi Gong  bestaat uit series bewegingen, die een combinatie van lichaams-, ademhalings- en concentratieoefeningen zijn.  De “Chi”, dat is de levensenergie, gaat stromen. Je leert te bewegen met zo weinig mogelijk inspanning. De vloeiende bewegingen zorgen voor flexibiliteit en ontspanning van lichaam en geest. Ze werken beschermend tegen ziekte en stress. Lichamelijke- en emotionele blokkades verminderen of verdwijnen. Overtollige spanning verdwijnt uit het lichaam.   Tai Chi / Qi Gong heeft een positief effect op je totale weerbaarheid en gezondheid.

De Les duurt 75 minuten en heeft de volgende algemene indeling:

  • Warming- up; aandacht voor de basishouding, het losmaken van de spieren, het doorstroom van de chi in de meridianen.
  • Qi Gong-oefeningen; gericht op balans in lichamelijke- en geestelijke gezondheid. Momenteel:  1. Terug naar de bron  2. De zes helende bewegingen   3.  Shibashi 1 ,  een serie van 18 oefeningen
  • Tai Chi- oefeningen; Momenteel:  de 24 – (Hand) Vorm,  serie van 24-vloeiende bewegingen.
  • Ontspanningsoefening, met aandacht voor integratie van denken en gevoel,  gevolgd door even napraten.

U bent hierbij uitgenodigd om eens een les mee te doen!

Tai Chi Tao De Wolden
Blijdenstijn 3
7961 LH Ruinerwold
Nederland
Lessen in de categorie(ën): Meditatie, Qigong / Chi Kung, Taiji / Tai Chi solo vorm

 

Klik hier om je route te plannen.