Michel van Unen is een erkend en gediplomeerd Tai Chi en Qigong docent en is opgeleid door Peter van Hooij in de overleveringslijnen van Cheng Man Ching (Tai Chi Chuan – Yang stijl) en Duan Zhi Liang (Wuji Qigong – Kunlun stijl)

Michel heeft zelf altijd les gehad in een ontspannen en vriendschappelijke sfeer, vrij van gradaties en hiërarchie. Hij wil dat voortzetten in zijn eigen lessen. De basis wordt gevormd door wekelijkse lessen. Op dit moment worden die buiten in Park Sonsbeek in Arnhem gegeven.

Wuji Qigong – Kunlun stijl (Wuji Hundun Qigong)

Wuji Qiging is een veelzijdige en uitgebreide Qigong vorm met 21 bewegingssequenties die net als in Tai Chi één vloeiend geheel vormen. Wuji Qigong wordt beoefend ter bevordering van spiritualiteit, vitaliteit en stressbestendigheid in lichaam en geest. Het uiteindelijke doel is het bereiken van het nonduale bewustzijn. De interne alchemie (Neidan), taoïstische meditatie (Xinzhai) en staan als een boom (Zhanzhuang) spelen hierin een belangrijke rol.

Tai Chi Chuan – Yang stijl

Tai Chi Chuan is een klassieke Chinese krijgskunst die wordt beoefend ter bevordering van de zelfontwikkeling op het vlak van spiritualiteit, stressbeheersing en zelfverdediging. Het bestaat uit de solovorm (Daolu), pushing hands (Tuishou), seize control (Qinna) en energiewerk (Qigong). Hieronder vallen weer diverse onderdelen.

Kijk voor meer informatie op de website.

Michel van Unen Tai Chi en Qigong trainingen in Arnhem
Apeldoornseweg 75
6814 BT Arnhem
Nederland
Lessen in de categorie(ën): Meditatie, Qigong / Chi Kung, Taiji / Tai Chi pushing hands, Taiji / Tai Chi solo vorm, Zelfverdediging

 

Klik hier om je route te plannen.