Taiji Quan

Afhankelijk van de gekozen leraar of lerares kan de nadruk van Taiji liggen op gezondheid, ontspanning en/of zelfverdediging. Ji Wu Dao probeert deze drie aspecten met elkaar te combineren en verenigen.

Tijdens de Taiji lessen werken we aan een goede houding. Je gebruikt je lichaam zo efficiënt mogelijk, waardoor je ontspannen kunt bewegen. We werken met losse oefeningen en aan de vorm, een serie van vastgestelde bewegingen. In de gevorderde lessen gaan we tevens aan de slag met de zelfverdedigingskant van Taiji en met diverse wapenstijlen.

Taiji Quan is een Chinese bewegingskunst waarin mentale en fysieke ontspanning, balans en kracht centraal staan. In Taiji ontstaan bewegingen vanuit je kern en verplaatsen zich langs een verticale as in je lichaam. Als je leert vanuit je kern te bewegen, in alles wat je doet, geeft dat je zowel fysieke als ook mentale kracht. Je staat letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen!

Er zijn geen speciale eisen m.b.t. conditie en leeftijd. Minimale leeftijd voor de Taiji lessen van Ji Wu Dao is 14 jaar (uitzonderingen in overleg mogelijk).

Kungfu Fit

Kungfu Fit is een op Chinese vechtsport gebaseerde fitnesstraining. We combineren oefeningen uit Taiji, Kungfu en Sanda (Chinees Kickboxen). Ervaar een andere manier om kracht, lenigheid en ontspanning op te bouwen.

De minimale leeftijd is 14 jaar, conditie en ervaring is niet belangrijk. We gaan samen aan de slag.

Workshops en evenementen.

Workshops

Naast wekelijkse lessen aan volwassenen geef ik regelmatig workshops, o.a. bij bedrijven en op scholen. Samen met Nell van Hartevelt en Pierre Liplijn hebben we PAN Taiji en Qigong promotions (www.facebook.com/PANtaijiqigong) opgericht en organiseren we allerlei activiteiten.

Kom kennismaken en zie wat Taiji voor jou kan betekenen. Je bent van harte welkom!

Over Ji Wu Dao

De lessen van Ji Wu Dao worden gegeven door Anke van Hartevelt. Anke is inmiddels 22 jaar bezig met Taiji en geeft sinds 2010 wekelijks lessen. Ze is opgeleid door o.a. professor W. Qin uit Tilburg www.cngo.nl en heeft verschillende trainingsreizen naar China gemaakt. Inmiddels traint Anke Wudang Practical Tai Chi Chuan in de lijn van Cheng Tin-hung – Dan Docherty – Paul Silfverstråle.

Anke heeft als lid van het Nederlands Taiji Team (NTT) o.a. deelgenomen aan het WK in Taiwan 2014 (3e plaats sabel en 5e plaats 42 handvorm) en het EK in Engeland 2015 (1e plaats 42 handvorm en groep wapen (waaier), 2e plaats moving step pushing hands, 4e plaats fixed step pushing hands).

In Ankes eigen locatie ‘The Blue Zone’ kunt u ook terecht voor diverse Oosterse wellness massages.

Ji Wu Dao
Badhuistraat 45
4381 LN Vlissingen
Nederland
Lessen in de categorie(ën): Kinder Taiji / Tai Chi, Qigong / Chi Kung, Taiji / Tai Chi pushing hands, Taiji / Tai Chi solo vorm, Waaier, Zelfverdediging, Zwaard

 

Klik hier om je route te plannen.