De Practical Method taiji stijl wordt vormgegeven door Internationaal Standaarddrager J. Chen Zhonghua. Hij is de huidige grootmeester in de lineage Chen Fake, Hong Jungshen en Feng Zhiqiang. Iedereen is vrij om in China  een voltijd trainingprogramma te volgen in enkele van zijn trainingsfaciliteiten, zie http://practicalmethod.com.

Met enige regelmaat geef ik, Vincent den Hengst (kandidaat disciple en tweevoudig Nederlands kampioen Moving Step), privelessen en workshops in Nederland. Momenteel woon ik in Zwitserland waar ik dagelijks doortrain.

De lessen bestaan uit enkele basisoefeningen, de theorie, de yilu vorm, toepassingen en pushhands. Practical Method taiji is precies en complex en wordt gekenmerkt door separatie van yin en yang, indirecte kracht, roteren, niet-bewegen en openen van de kuas.

 

Chen Style Taijiquan Practical Method Nederland
W.J. Bossenbroekstraat 56
3555 TC Utrecht
Nederland
Lessen in de categorie(ën): Kinder Taiji / Tai Chi, Meditatie, Qigong / Chi Kung, Taiji / Tai Chi pushing hands, Taiji / Tai Chi solo vorm, Taiji / Tai Chi voor minder validen, Zelfverdediging

 

Klik hier om je route te plannen.