Het is nog precies twee weken tot het Festival 2019!

Dit jaar is het thema van het festival pushing hands. Hiermee geven we pushing hands beoefenaren de mogelijkheid om hun pushing hands te verdiepen, op nieuwe manieren pushing hands te ervaren en aan de pushing hands competitie mee te doen.

Maar nog belangrijker, nu kun je kennis maken met pushing hands als je het nog nooit gedaan hebt! Veel internationale top Tai Chi meesters geven het belang aan van pushing hands in de beoefening van Tai Chi. Wij horen vaak dat als iemand na jaren vorm beoefening toch met pushing hands (of sensing hands) begint het heel anders is dan hij of zij verwachtte.

Een paar voorbeelden van pushing hands gerelateerde (en gratis) workshops op het festival:

 

Laura Stone zal in haar zacht contact workshop je kennis laten maken met ontspannen in het contact met een ander, vóórdat automatische defensieve of offensieve reflexen zich openbaren.

meer info

Carlo Hover zal praten over de betekenis van pushing hands in relatie tot de Tai Chi klassieken.

meer info

 

Het belang van structuur en ontspanning als antwoord op de energie van de ander zijn het onderwerp in de workshop van Tom Vrieling.

meer info

De workshop van Pim van den Broek gaat over dynamiek en connectie.

meer info

 

Dus, als je het leuk vindt kun je je inschrijven voor de pushing hands competitie of gewoon tijdens het festival eens kijken hoe een pushing hands competitie eruit ziet (en volgend jaar meedoen).

In de volgende nieuwsbrief zullen we aandacht geven aan de overige workshops, waar zoals altijd ook ruime keuze in zal zijn én die ook allemaal gratis zijn!

Tenslotte een huishoudelijke mededeling:
Inschrijven voor de competities kan tot en met 1 november!

 

Staat 9 november al in uw agenda?

Kaartje kopen?

Dat kan. Als bezoeker, als individueel deelnemer vorm of pushing hands of als duo of groep. (Also the English page and forms are available.)

 

Banner Festival 2019