Het recent opgerichte Platform Body-Mind-Fit heeft de ambitie om verschillende sport-/bewegingsdisciplines, allen werkende vanuit Chi of Ki, nu genoemd als “Andere Sporten”, te bundelen in een samenwerkingsverband.
Doel is om vanuit het platform als een goed georganiseerd geheel te kunnen profileren binnen het veranderend maatschappelijk speelveld van Sport en Bewegen.

De groeiende vraag naar het vinden van de juiste vorm van persoonlijk leiderschap, innerlijke rust, (work life) balans en juiste dosis energie maakt waarom de “andere sporten” groeien in populariteit.

De eerste ideeën voor dit platform ontstonden in 2018, waarna in het tweede kwartaal van 2019 het platform officieel het levenslicht zag. Het Platform Body-Mind-Fit bundelt de krachten van deze andere sporten; de bewegingsdisciplines gericht op een positieve balans van body en mind zoals Aikido, Yoga en Tai Chi. Het Platform streeft er o.a. naar deze beweegdisciplines te professionaliseren door op georganiseerde wijze instructeurs en trainers bijscholingsmodules aan te bieden.

Doelen:

  • Professionaliseren en bundelen van de verschillende sport en bewegingsdisciplines;
  • Aanbieden en bijscholen van BMF docenten;
  • Keurmerk en register van BMF docenten (minimaal niveau 3 ASK/NOC*NSF);
  • Actief lobbyen voor de belangen van de BMF bewegingsdisciplines en lesgevende docenten, met als einddoel dat de leskosten door verzekeraars worden opgenomen in de ziektekostenverzekering.

Introductie bijscholingsprogramma Body-Mind-Fit

De STN biedt zijn leden regelmatig bijscholingen aan. 

Platform Body-Mind-Fit (BMF) is opgericht! - Stichting Taijiquan Nederland

Initiatoren van BMF, van rechts naar links: Wilko Vriesman, Marc Jongsten,
Tara Goverts, Annemiek Latour, Theo Ypma.

Deze bijscholingen richten zich op taijiquan docenten en assistenten en is bedoeld als verdieping van de reeds aanwezige kennis van de taijiquan.

Als bijscholingsprogramma start de STN onder regie van BMF met een serie workshops afkomstig van het recent opgerichte Platform Body-Mind-Fit. Het betreft workshops met vertaalslagen uit Aikido, Yoga en de Tai Chi. De introductie van de workshops wordt voor het eerst gehouden in de ochtend van donderdag 31 oktober a.s.

Op deze datum organiseert het recent opgerichte Platform Body-Mind-Fit (BMF) een congres, volledig in het teken van de introductie en verdiepingsslag van de Body-Mind-Fit bewegingsdisciplines. Het congres zal gehouden worden op het nationaal sportcentrum Papendal te Arnhem.

Introductie Body Mind Fit (BMF) - Stichting Taijiquan Nederland 1

Voor de huidige leraren en hun verdiepingsmogelijkheden ligt de nadruk op het ochtendprogramma (09.00 – 12.00 uur) alwaar de nieuw ontwikkelde bijscholingsmodules geïntroduceerd en aangeboden zullen gaan worden aan instructeurs en trainers. De kosten voor deze ochtend zijn € 35.

Het congres zal in het ochtendprogramma stilstaan bij de door het BMF platform ontwikkelde  bijscholingsmodules en zich richten tot trainers en instructeurs van de BMF sporten. De bijscholingsmodules zijn ontwikkeld in het kader van  gezondheid en toepassing in de reguliere (top-)sport en focussen op thema’s als:

  • Presteren onder druk
  • Mindfulness
  • Chi/Ki ontwikkeling
  • Hybride- en duurenergie

Zie verder het bijgevoegde programma (PDF) en check onze agenda. Het boeiende middagprogramma is gratis!

Alle leraren zijn van harte welkom om hier aan deel te nemen aan deze introductie. Nieuwsgierig? Bekijk het hele programma op onze site en meld je snel aan via bodymindfitplatform@gmail.com.
Ook is de website van BMF inmiddels live.