Foto

Onderzoek naar de beleving van Tai Chi, Qigong en Healing Tao in Nederland

Ik ben Lisanne en als student aan de Universiteit Leiden werk ik momenteel, onder begeleiding van dr. P. van Els, aan mijn Master thesis. Hiervoor doe ik onderzoek naar de beleving van Taichi, Qigong en Healing Tao in Nederland. Ik onderzoek hierbij onder andere de rol van taoïsme in deze beleving. Ik ben hierdoor geïnteresseerd geraakt doordat ik tijdens mijn studie in China veel met Chinezen over hun beleving van Taichi heb gepraat en benieuwd werd hoe dit in Nederland was, aangezien het hier steeds populairder schijnt te worden.

Naar aanleiding van mijn scriptieonderzoek zou ik u willen verzoeken om een enquête over de beleving van Taichi, Qigong en Healing Tao uit te delen bij uw deelnemers en zelf in te vullen. Het gaat om een link naar een online enquête. De enquête duurt ongeveer 10 minuten en kan via deze link worden ingevuld: http://bit.ly/2Du8PxK> Deze enquete is inmiddels gesloten

Daarnaast ben ik ook op zoek naar mensen die een interview zouden willen afleggen. Een interview duurt ongeveer 30 minuten en kan via skype gedaan worden. Hierbij zal ik wat dieper ingaan op het onderwerp en zult u beter kunnen uitleggen wat uw persoonlijke ervaring inhoudt. Als u hiervoor interesse heeft of vragen heeft over mijn onderzoek, kunt u mij mailen naar: lisanne.leidenuniv@gmail.com

Alvast heel erg bedankt!

Lisanne van Haften

Naschrift

Lisanne heeft het onderzoek eind 2018 afgerond en gedeeld met de STN!

, , ,

Eén reactie op Onderzoek naar de beleving van Tai Chi, Qigong en Healing Tao in Nederland

 1. Jan 16 april 2018 op 10:59 #

  He Lisanne,
  Ik doe zelf aan Aiki jiu-jitsu ( is een oudere stijl van Aikido) en doe veel oefeningen op een tai chi manier omdat mijn leerlingen opnieuw moeten leren voelen, en door deze oefeningen langzaam te doen leren leerlingen opnieuw het gevoel op spieren en gewrichten. Ze leren een betere grip te krijgen op hun eigen lichaam en het is niet maar zomaar een beweging maar wordt een belevingsvorm.

  Ik ben erg benieuwd naar je uitkomst van je scriptie, en als het mogelijk is zou ik daar graag een kopie van willen hebben voor mijn eigen leerproces te kunnen verbeteren.

  We blijven leerlingen van de krijgs en geneeskunst.

  Men moet eerst leren te genezen alvorens men leert om een leven te vernietigen.

  Wat ik hier mee bedoel is dat veel sportscholen alleen maar bezig zijn om een lichaam te slopen zonder er bij na te denken hoe we bepaalde blessures te voorkomen.

  In Azië is het normaal dat men eerst leert hoe je iemand moet gaan genezen door te leren welke kruiden gebruikt moet worden bij welke kneuzingen en of blessures, ook leren ze hoe de energiebanen in hun lichaam lopen wat is Yin en wat is Yang, welke voeding moet men tot zich nemen om gezond te blijven.

  Wij zijn vaak van de snelle voedingsindustrie pakjes en zakjes en klaar is kees.

  Maar nogmaals ik ben zeer benieuwd in je uitkomst in vergelijking van oosterse en westerse ervaring in deze gezondheidstechnieken

  Met vriendelijke groet,

  Jan Dob

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This