Nieuwjaar 2018 bij Bao Trieu in Groningen

Een kort verslag van de nieuwjaarsviering 2018 bij Bao Trieu in Groningen op 25 februari 2018.

Voor mij was het de 1e keer dat ik, als voorzitter van de STN, uitgenodigd was bij de viering van het Chinees nieuwjaar bij Bao Trieu te Groningen.
Ik verwachtte dat de nadruk in de demonstraties en showelementen zou liggen op Wushu en de harde kant van de sport. Niets van dat alles bleek waar.

Binnen een 2 uur durend overzicht werd de gehele de breedte van de Wushu sport tentoongespreid in een programma met als bindend middel de Chinese cultuur en wat er onderwezen wordt in deze sportschool.
Van drakendans performance, Wushu en Taichi demo’s, naar Chinese dans en een optreden van een muzikant op de Gusheng werd ik geleid naar de opleidingsmogelijkheden binnen deze school en de individuele begeleidingsmogelijkheden voor valide en mindervalide sporters (met demo). Dit alles gericht op alle leeftijden in een multiculturele context in een, wat mij betreft, ‘must-see event’.

Tevreden over de aandacht die, met uitstekende demo’s, ook gegeven werd aan de Taijiquan aspecten ben ik blij op de uitnodiging te zijn ingegaan. Bij deze wil ik Bao Trieu bedanken voor alle inspanningen en de uitstekend verzorgde dag.

Met vriendelijke groet, Theo Ypma – Voorzitter STN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven