Maerle Willeumier – Hoe is het zo gekomen? De vroege jaren van STA en STN.

Over Maerle Willeumier

Maerle, is begonnen met Tai Chi Ch’uan bij Phoe Yan-tjong, die in het verlengde van de Flower Power, inspirerend, maar ook met nadruk dat het wel moest werken, les gaf. Vervolgens sloot zij zich aan bij een oefengroep die actief op zoek ging naar achtergronden en uitvoerders van de Yangstijl/Cheng Man-ch’ing vorm.

Hierdoor kwam ze in contact met Benjamin Lo Pang-Jeng (1927-2018) de leerling van Professor Cheng Man-ch’ing die het langst bij hem gestudeerd had. Deze studie leidde naast de meer vormvaste, vloeiende en praktische Tai Chi beoefening tot, samen met Marita Wessels, de vertaling van klassieke Tai Chi teksten in het Nederlands (‘Het wezen van T’ai Chi Ch’uan – de literaire traditie’ en ‘T’ai Chi Ch’uan – vragen en antwoorden’).

De oefengroep ontwikkelde zich tot de Stichting T’ai Chi Ch’uan Amsterdam en later tot de Stichting Taijiquan Nederland.

Over de lezing: Hoe is het zo gekomen?

De jaren ’80, de vroege jaren van STA en STN, worden besproken aan de hand van drukwerk (folders, affiches, etc.) – voor deze gelegenheid vergroot naar A3 formaat. Voor iedereen die interesse heeft in de T’ai Chi Ch’uan beoefening in Nederland, is dit de mogelijkheid om meer te horen over de beginjaren.

Scroll naar boven