Geen Festival 2021

Helaas

Vandaag hebben we een treurig bericht. We hebben moeten besluiten om het festival van zaterdag 13 november af te zeggen. Behalve de online workshops, die natuurlijk geen beperkingen hebben, gaan ook de workshops van zondag 14 november niet door.

We begrijpen dat dit voor alle deelnemers en voor allen die meehelpen met deze dagen een grote teleurstelling is. We vinden het dan ook belangrijk om de overwegingen die tot dit besluit hebben geleid open met jullie te delen.

De aanleiding is de wijziging in de Corona regels van afgelopen zaterdag. Net zoals in de hele maatschappij, leven er ook in de Tai Chi gemeenschap verschillende opvattingen en gevoelens m.b.t. deze regels. We hebben daarom vorige week verschillende betrokkenen om hun visie gevraagd. De feedback en gesprekken maakte duidelijk dat we dit jaar de kampioenschappen en de workshops moesten afzeggen. Het laten doorgaan zou namelijk geleid hebben tot een versterking van de al bestaande tegenstellingen.

Tot slot willen we iedereen oproepen om, los van de eigen opvattingen, respect te hebben voor iedereen die er anders in staat. In de Tai Chi gaat het om uiteenlopende eigenschappen in harmonie naast elkaar te laten bestaan. Pushing hands wordt door sommigen sensing of listening hands genoemd. Laten we deze principes vooral ook in de huidige tijd proberen toe te passen met onze geest.

Het STN bestuur

Wat wél doorgaat

Gelukkig kunnen we wel je aandacht vragen voor de zeer interessante online workshops en activiteiten die op zondag 14 november verzorgd worden door de Bao Trieu school van Earl Blijd en door Ismet Himmet en Brian Gude.

Ten eerste begint Ismet Himmet om 10:30 met een workshop Hui Chun Gong (Qigong). Hui Chun Gong bestaat uit een serie eenvoudige oefeningen die de levensenergie, de organen en het immuunsysteem versterken.

Dit wordt om 12:30 uur gevolgd door de bekende Bao Trieu / Blijd drakendans.

Vervolgens geeft Brian Gude om 13 uur een Internal Chinese Martial Arts – Chen stijl workshop. Waarna de dag om 14 uur besluit met een zwaardworkshop – Yang stijl jian, ook verzorgd door Brian Gude.

Inschrijven kan via deze link.
Download hier een PDF met nadere info.

Foto: Michael Dziedzic on Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven