We kennen allemaal wel het gevoel dat de jaren voorbij vliegen. Ook 2019 is wat mij betreft weer zo’n jaar. Kerst en Oud en Nieuw staan weer voor de deur. Wellicht mijmeren jullie over de goede voornemens voor 2020.

Terugkijkend op het afgelopen jaar, zijn er weer veel STN activiteiten geweest om jullie in de gelegenheid te stellen kennis te verruimen op ons geliefde veld Taijiquan en Qigong. Ook dit jaar kijkt het bestuur weer met gepaste trots terug op wat er gezamenlijk met alle vrijwilligers is gerealiseerd.

Een greep uit de activiteiten van 2019 zijn:

  • De gebruikelijke kwaliteitsworkshops die weer zijn gepasseerd, zoals:
  • Jury opleidingen waarbij Alfie Schutz de Chen stijl behandelde en Marc Heyvaert de Yang stijl.
  • Participeren en mede oprichten van het Platform Body Mind Fit.
    Dit is gedaan om onze activiteiten in de breedte meer onder de aandacht te brengen in samenwerking met Aikido Nederland en Yoga Nederland. Om onder het motto “samen sterk” activiteiten te ontplooien in programma’s die een gezond leven promoten.
  • Samenwerking met Professor Qiu Zhigang, hoogleraar van de Yangzhou University te China en president van de Yangzhou Wushu Association. Hij is in 1992 beloond met de 8th duan door de State Council. Professor Qiu Zhigang is door de STN benoemd als consultant. Door onze wederzijdse samenwerking naar elkaar te bevestigen is de STN nu beter in staat vanuit een directe lijn in China informatie en mensen uit te wisselen om kennisniveau in theoretische en praktische zin te verhogen.
  • De voortzetting van de vriendschappelijke samenwerking met de FOG heeft een stabiele basis opgeleverd m.b.t. de LMA-3 rijkserkende taijiquan opleidingen Ook dit afgelopen jaar zijn er weer een aantal mensen afgestudeerd die het rijks-erkende diploma in ontvangst hebben mogen  nemen op Papendal.
  • Op 9 november hebben we met z’n allen weer een mooi festival neergezet. Dit jaar is het festival met thema Pushing Hands weer buitengewoon goed verlopen. Workshops waren fully booked, vele sporters waren gekomen om aan de wedstrijden mee te doen en te laten zien wat ze kunnen. Ook nu waren er weer veel participanten uit het buitenland vertegenwoordigd. Er was ook een speciale delegatie uit Yangzhou China, die participeerde in de wedstrijd en ons trakteerde op mooie demonstraties.
    De sfeer was goed en iedereen heeft weer aan elkaar de liefde voor onze activiteiten op gebied vanTaijiquan en Qigong laten zien. Wat het bestuur betreft was het als altijd een gezellige mix van serieus “ik wil winnen” tot en met een “meet and greet” zoals bij familie en vrienden die elkaar ontmoeten tijdens een gezellig uitje.

Een betere sfeer en visitekaartje kunnen we ons niet wensen.

Ook dit jaar hebben we weer met veel plezier gewerkt voor al onze STN leden, taijiquan en qigong liefhebbers. Vanzelfsprekend gaan we hiermee door in 2020. We zullen weer een aantal nieuwe accenten aanleggen in relatie tot gezondheid en preventie die naast de bestaande activiteiten zullen lopen. Onze voornemens zijn om net zo’n leuk jaar te maken als afgelopen jaar. Als jullie voornemen is om ons wederom zo enthousiast te helpen en te ondersteunen wordt het weer een top jaar.

Rest mij nog jullie fijne feestdagen en een gezond en sportief 2020 te wensen.

Theo Ypma
Namens het bestuur van de STN