Daan Hengst – Tai Chi bewegingen in het dagelijks leven

Wie ben ik :

Mijn naam is Daan Hengst (1940) en ik beoefen sinds 1982 Taiji.

Sedert mijn pensioengerechtigde leeftijd heb ik veel tijd besteed aan het begrijpen van de essenties van de Yang stijl (van Cheng Man Ching) en ze mij geleidelijk eigen gemaakt.

In plaats van de Taiji vorm alleen te blijven herhalen, heb ik geprobeerd de bewegingen te analyseren op hun werkzaamheid. Daarbij heeft het vergelijken van Taiji bewegingen met alledaagse bezigheden in en rond het huis en bewegingen in de sport mij enorm geholpen. Het doel bij beide is in balans blijven onder een externe druk die op het lichaam wordt uitgeoefend.

Inhoud van de workshop: how to practise basic taiji movements in daily activities

De workshop is gebaseerd op vergelijking van de basisprincipes van taiji met alledaagse bewegingen. Gericht op de ontwikkeling van interne energie.

De Taiji bewegingen vergelijken we met praktische bewegingsvoorbeelden in het dagelijks leven, zoals tillen, duwen, trekken. Ook de bewegingen in verschillende sporten kunnen heel verhelderend werken.

Deze bewegingen zijn vaak vertrouwd en spreken gemakkelijker aan om te begrijpen hoe een interne energie wordt gegenereerd.

Je bent welkom op de workshop die ik op het Taiji Festival verzorg!

Scroll naar boven