Festival 2022

Het jubileumfeest van STN!

Terugkijken?

 

Open Nederlandse kampioenschappen

Taijiquan, Qigong – duo & groepen en Pushing Hands

Plus een prachtig workshopprogramma

Zaterdag 12 en zondag 13 november:

Sportcentrum Olympos
Uppsalalaan 3, Utrecht

Zoals elk jaar vindt in november het STN taijiquan festival plaats waar Tai Chi geïnteresseerden, beoefenaars en leraren hun Tai Chi kennis verbreden en verdiepen, inspiratie opdoen en elkaar ontmoeten.

Beste Taiji liefhebber, graag nodigen wij als STN bestuur je uit op ons festival.

Zaterdag 12 november

De jaarlijkse wedstrijddag, met workshops en Taiji markt

Spanning en sensatie, daag jezelf en je klasgenoten uit om mee te doen aan deze open landelijke kampioenschappen, het NK Taiji in Utrecht. Er bestaat geen beter oefenmoment om al je zintuigen aan te scherpen dus schrijf je in en doe mee. Je kunt meedoen met individuele Taolu oftewel vorm wedstrijden. Handvormen in de verschillende stijlen, Modern, Yang, Chen, Wu en overige free stijl vormen.

Ook met wapens kun je individueel meedoen. De poulen zijn zwaard Yang, zwaard Chen, zwaard Wu, lange wapens, Sabel, Waaier en overig free stijl. Ook in Duo of met een groep (vanaf drie personen) ben je welkom om mee te strijden voor een prachtige Jubileumprijs.

Pushing Hands zal alleen in fixed step worden aangeboden. Ook met Qigong kun je weer schitteren deze zullen als demonstratie worden beoordeeld. Dit geldt voor alle Qigong vormen. Hiervoor wordt uitgereikt een Diplome d’honeur van deelname met waardering.

De winnaars worden op zondag als vips ontvangen, en krijgen o.a. gratis entree, en zij worden op het podium gezet om te schitteren in de spotlights. Iedereen die twee dagen komt krijgt een mooie korting op de entreeprijs. Als je nu lid wordt (minimaal 2 jaar) pak je de kortingen mee voor het festival en de workshops, dus die € 15 heb je er dan zo weer uit. Nieuw dit jaar is een gereduceerd tarief wanneer je de eerste dag mee komt als supporter of coaches, je kunt dan dus niet meedoen met de geboden workshops.

Het juryteam en de scheidsrechters zijn al weer in beweging en je kunt je aanmelden om hun team te versterken.

Ook als bezoeker prachtig en bij tijden spectaculair om bij te wonen.

Daarnaast is er een workshopprogramma als nooit tevoren, met maar liefst 9 workshops van hoog niveau.
Check dus de workshoppagina!

Download hier het tijdschema voor zaterdag 12 november.

Zondag 13 november, feest!

Na een intensieve wedstrijddag, met workshops en de prachtige Taiji-markt, is het zondag tijd voor genieten en feest. Dan nemen we je graag mee op reis door een overzicht van 40 jaar STN. 40 jaar Taiji in Nederland. De STN heeft de groei en golfbewegingen van Taiji meegemaakt: in Nederland, Europa, het oorspronkelijke land van herkomst China en de rest van de wereld.

De STN beweegt zich als overkoepelend orgaan, verbindt op het gebied van Taiji, Qigong en nauw verbonden stijlen als Kung Fu, Wushu, Shaolin en wil dit graag nóg minstens 40 jaar blijven doen!

Wij hopen met de voorstelling je een blik te geven hoe ze dat heeft gedaan in het verleden en we geven een glimp voor de toekomst. Wij nodigen je uit op een bijzondere locatie. Het wordt een mooi spektakel!

Download een PDF van het programma

Graag ontmoeten wij je (weer) en maken we nieuwe herinneringen.

Abonneer je op de nieuwsbrief (onderaan de pagina) als je op de hoogte wilt blijven!

Scroll naar boven