STN Taijiquan Festival 2021

Open Nederlandse kampioenschappen

Taijiquan, Qigong – duo & groepen en Pushing Hands

Zaterdag 13 november:

Sportcentrum Olympos
Uppsalalaan 3, Utrecht

en zondag 14 november:

Regionaal, bij jou in de buurt!

Zoals elk jaar vindt in november het STN taijiquan festival plaats waar Tai Chi geïnteresseerden, beoefenaars en leraren hun Tai Chi kennis verbreden en verdiepen, inspiratie opdoen en elkaar ontmoeten.

STN Festival 2021

Taiji Festival 2021 – hetzelfde, maar dan anders

Al vele jaren organiseert de STN jaarlijks een landelijke dag met wedstrijden, demonstraties, een Taiji markt en vooral ook veel workshops. Dit jaar gaan we weer een Taiji-Festival organiseren, maar net even anders.

Vanwege het corona-pandemie en alle daarbij behorende maatregelingen hebben we het idee opgepakt om het jaarlijkse festival dit jaar op een meer interne en tegelijk uitbundige manier te vieren.

Twee dagen met Tai Chi uitdagingen: Goed voor lichaam en geest!

13 en 14 november 2021

Op dag 1 (zaterdag 13 november) houden we de wedstrijden, op dag 2 (zondag 14 november) de workshops. De Taiji wedstrijden worden gehouden in sporthal Olympos, Utrecht. Vorm of Taolu wedstrijden, individueel, duo’s, groepen, handvormen, wapens en qigong. Hou deze webpagina in de gaten om op de hoogte te blijven, of abonneer je op de nieuwsbrief (onderaan de pagina).

1e Dag: De wedstrijden

Op 13 november de wedstrijden (de landelijke kampioenschappen) voor Taolu:  handvormen, wapens en qigong, zowel individueel, voor duo’s als voor groepen. Deze worden gehouden in sporthal Olympos, Utrecht. De exacte tijden worden later bepaald. Of we pushing hands wedstrijden gaan doen dit jaar? Dat hangt nog even in de lucht.

Inschrijven voor de wedstrijden is vanaf medio juli mogelijk. Tot en met 31 oktober 2021 kun je je opgeven om deel te nemen aan deze landelijke kampioenschappen Taijiquan. Let op betalingen moeten volledig digitaal via de portal plaatsvinden.

Natuurlijk houden wij ons allemaal aan het RIVM beleid. Iedereen houdt afstand, ontsmet je handen bij binnenkomst en volg de route die met pijlen staat aangegeven. Blijf thuis bij corona-verdachte klachten.

Er zal geen gezamenlijke opening zijn zoals je gewent bent. Wees op tijd maar niet langer dan een half uur voordat jouw poule begint. Wij hanteren een wisselslot, hetgeen inhoudt dat na de afronding van een poule, we de uitslag meteen bekend maken en de prijsuitreiking plaatsvindt. Daarna ga je van het veld en volg je de pijlen naar de uitgang. Mocht je aan meerdere onderdelen meedoen, kom dan weer door de ingang naar binnen. Dit doen wij zo om de stroom eenrichting te houden en elkaar niet voor de voeten lopen.

Boven alles houden we respect voor elkaar en elkaars ruimte en staat eigen verantwoordelijkheid hoog in het vaandel.

Houd deze pagina goed in de gaten voor de laatste instructies.

Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zullen er beperkingen zijn voor publiek. Supporters mogen voor € 5 mee om je aan te moedigen en blijven in de daarvoor bestemde vakken. Dit bedrag is éénmalig, voor de hele dag, en zij lopen desgewenst met “hun” deelnemer na de prijsuitreiking mee naar buiten.

We streven ernaar om de wedstrijden live uit te zenden via YouTube en Facebook. Hierover geven we later meer informatie.

2e Dag: De workshops

Op zondag 14 november gaat de STN regionaal.

Na de landelijke kampioenschappen houden we workshops door het hele land, om te verbinden, samen in beweging te blijven en in de Taijiquan flow te zijn.
Een aantal docenten/scholen zal workshops houden in de eigen regio. Op elke locatie zal dan een drietal workshops worden gegeven. Door op kleinere schaal de workshops te houden, kan iedereen zich houden aan de dan geldende maatregelen. Via live-streams kunnen mensen over het hele land toch deelnemen aan de regionale workshops.

Op zondag 14 november verwelkomen we jullie dan ook graag regionaal en/of in je eigen omgeving voor een workshopdag.

Algemene Programmering STN regionale workshop dag 14 november 2021

09:30 Opening, ontmoeten om te ont-moeten. Online, live-stream, openingswoord van de voorzitter.
10:30 Qigong workshop
12:00 Demonstratie & lunch tijd
13:00 Taiji Wapen(s)
14:30 Pauze
15:00 Taijiquan
16:30 Afsluiting online live-stream
17:00 Einde

Tevens streven wij ernaar om op elke locatie een zogenaamd “chatroom” of “meeting room” te creëren zodat je gemakkelijk in contact kan komen met de andere Taiji-ers over het hele land. Even zwaaien, samen bewegen, verbinden, glimlachen.

Entree prijs € 25 pp voor STN leden, voor niet leden € 35. Inclusief een presentje gratis col sjaal (tube bandana) bedrukt met STN-logo, ook goed te gebruiken als mondkapje… 😉

Meldt je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over de verschillende locaties en plaatselijke programmering via www.taijiquan.nl.
Al gepland zijn: bij Earl Blijd in Groningen, Mark van den Berg in Wijchen, Liu He Men in Amsterdam en in het Overijsselse Wierden zullen we 14 november welkom zijn voor een inspirerende Taiji workshop.

Veel oefenplezier naar aanloop op deze Taijiquan dagen

Het STN bestuur
Festival coördinator Judith van Drooge

[Ontwerp Pim van den Broek, vormgever STN]

Abonneer je op de nieuwsbrief (onderaan de pagina) als je op de hoogte wilt blijven!