Ynze Waterlander – de jian in de praktijk

Over de workshop

In deze workshop wordt aandacht gegeven aan de praktische benadering van de jian. Hoe houd ik de jian vast. Houding en gebruik van het lichaam.

In de workshop zullen basis principes en een aantal basis technieken worden behandeld. Daarnaast zal er aandacht geschonken worden aan partner werk.

Deze workshop biedt een kijkje achter de schermen van de zwaardvorm, met andere woorden de vorm zelf zal geen rol spelen. De workshop is geschikt voor iedereen, ongeacht stijl of ervaring en wel of geen kennis van een jian vorm.

Over de docent

Ynze Waterlander - de jian in de praktijk - Stichting Taijiquan NederlandYnze Waterlander beoefent Yangjia Michuan Taijiquan en is een leerling van Scott Rodell. Bij hem traint hij de hand vorm en jian, dao en miaodao.

Naast het klassieke vormlopen is hij vooral geintresseerd in de praktische toepassingen van de Taiji vormen. De nadruk ligt voor hem op hand en jian.

Ynze heeft een aantal jaren workshops voor de wapens georganiseerd op het North Sea Tai Chi festival. Daarnaast is hij samen met Henk Jansen mede organisator van de maandelijkse Jianfa Trainingsgroep trainingen.