Anne Hering – Zhineng Qigong

Over de workshop

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong. Dat aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken: Het lichaam met rustige bewegingen ontspannen en losmaken, de geest tot rust brengen en vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Deze Chinese gezondheidsoefeningen kan door iedereen in relatief korte tijd geleerd en beoefend worden.

De workshop richt zich op de Core Improvement Methode werkt met langzame rek- en strekbewegingen van de romp om zo de hele wervelkolom soepel te maken en het Mingmengebied te versterken. Als de Qi vrij door de wervelkolom stroomt, heeft dat invloed op het functioneren van de organen en op alle andere functies in het lichaam.

De zes delen van de Core Improvement Methode:

  1. Roll the spine forwards and backwards
  2. Arch the waist from side to side
  3. Twist the waist
  4. Circle the waist and turn the pelvis
  5. Rotate the joints and massage with Taijibal
  6. Shake the body to balance the Qi

Over de docent

Anne Hering beoefent Zhineng Qigong sinds 1999. Tijdens jaarlijkse trainingen in Europa en China verdiept zij haar kennis en vaardigheid. Zhineng Qigong is het middelpunt van haar werkzame leven geworden. Omdat zij al snel de voordelen van het beoefenen van Zhineng Qigong in haar lichaam voelde, heeft zij er bewust voor gekozen deze bewegingsleer aan zoveel mogelijk mensen door te geven.

In 2000 richtte zij in Duitsland het Zhigong Instituut op, dat in 2006 ook in Nederland zijn deuren opende. Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Qigong-leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai. Ook heeft zij twee Qigong boeken geschreven (Kracht en rust uit het verre Oosten & Zhineng Qigong voor dagelijks gebruik).

Kijk voor meer informatie op de website van het Zhigong Instituut: www.zhigong.nl.