Kong Mien Ho – Qigong Tuina

Over de docent

Kong Mien Ho werd geboren in 1948 in de Zuid-Chinese provincie Guangdong. Sinds de jaren 60 geeft Kong Mien Ho behandelingen vanuit zijn kennis van de medische Qigong. In Amstelveen heeft hij een Traditionele Chinese Geneeskunde-praktijk voor Qigong Tuina therapie.
Bovendien verzorgde hij regelmatig gastcolleges op de afdeling fysiotherapie aan de Hoge School van Amsterdam. Tevens is hij de hoofddocent van de beroepsopleiding “Qigong Tuina therapeuten” van het Wújí Instituut.

Kong Mien Ho reist geregeld naar China om bij diverse grootmeesters trainingen te volgen op het gebied van Taiji Quan, Qigong en Traditionele Chinese Geneeskunde met name Qigong Tuina. Hij heeft de titel van meester in Qigong behaald en is bekwaam in verschillende vormen van Boeddhistische, Taoïstische, medische en Wushu Qigong.

Hij is ook meester in Taiji Quan en Kungfu. Hij geeft met zijn Wuji Instituut lessen in Taiji Quan en Qigong. Tevens is hij de hoofddocent van de beroepsopleiding “Qigong Tuina therapeuten” van het Wuji Instituut. Kong-Mien Ho is een internationale bekendheid met leerlingen in Nederland, België, China, Israël, Japan, Mexico en Noorwegen.

Over de workshop

Wat is Qigong Tuina?

Qigong Tuina (spreek uit: tsjiekoeng twienaa) is een oeroude Chinese natuurgeneeswijze (± 4500 jaar) die het lichaam in balans brengt en de weerstand versterkt. Het is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Tegelijkertijd is het onderdeel van een zich ontwikkelende moderne wetenschap.

De vorm van Qigong Tuina die door Kong Mien Ho is ontwikkeld, waarin hij zijn jarenlange ervaring van Qigong en Tuina combineerde. Deze combinatie maakt de behandeling uniek. Het verschil tussen Qigong Tuina en normale Tuina is dat Qigong Tuina ook met Waiqi werkt, terwijl Tuina alleen fysiek is. Door de toepassing van Waiqi kan de behandeling dieper doordringen in de hersenschors en kan zowel bij lichamelijke als geestelijke klachten helpen.

Tijdens de workshop zal Kong Mien Ho de deelnemers leren hoe je vermoeidheid kunt behandelen. Dit is eenvoudig te leren, ook voor mensen zonder enige ervaring in tuina.