Hans Lauxen – van qi gong tot wapen beheersing

Over de workshop

Hoe gebruik je de meditatie technieken tijdens Tai Chi Chuan? Een moment om te ervaren dat Yin en Yang bij elkaar horen en dat juist die eenheid een bewegende balans vormt.

In deze workshop staat meditatie in beweging centraal. Het heeft betrekking applicaties van Tai Chi Chuan, met betrekking tot je eigen focus (geest) en balans (lichaam). Daarom in deze komende workshop meer aandacht voor de innerlijke en intrinsieke beheersing van jezelf en dat wat je wilt doen. Hoe kun je een brede, algemene aandacht houden met zowel lichaam als geest? Hoe kun je voorkomen je niet te verliezen in alleen één enkel aspect van waar je mee bezig bent? Voorbeeld in deze context is natuurlijk het feit dat vaak al je aandacht gaat naar slechts het hanteren van jezelf en je enthousiasme. Hoe voorkom je dat als je lichaam getest wordt, je geest teveel aan het denken slaat, te veel moet en te veel wil? Dit waren vragen die bleven hangen na de twee vorige workshops.

Qi Gong principes

In deze workshop toont Sifu, master en excellent ECO-Coach Hans Lauxen dat met het toepassen van Qi Gong principes in beweging er ruimte ontstaat voor je geest om rustig, maar wel geconcentreerd en gefocust te blijven en voor je lichaam om ontspannen maar wel in controle te blijven. In de handvorm ga je met meditatieve technieken aan de slag om naast externe ook interne controle te houden.

Het bereiken van focus en alertheid in combinatie met ontspanning zal je sneller en scherper in je (re)acties maken. De uitkomst zal zijn dat je steeds beide aspecten in balans weet te houden, wat je veel gaat opbrengen in bijvoorbeeld wedstrijden, bij grote lichamelijke inspanning, maar ook bij bijvoorbeeld uitdagingen binnen je werk.

Een gezellige workshop geschikt voor iedereen

Dit maakt deze workshop dan ook tevens geschikt voor een ieder die misschien (nog) geen Tai Chi beoefend, maar zowel privé als op het werk een goede balans wil vinden; goed actief gefocust zijn maar zonder stress en verlies van je kostbare energie. Het is een waardevolle, ontspannende workshop waarbij er ruimte is voor vragen.

Over de docent

Hans Lauxen is Tai Chi Chuan meester in de 7e graad en sifu en eigenaar van Tai Chi Nederland. Tevens is hij coach voor het bedrijfsleven en Excellent Eco-Coach onder auspiciën van de Stichting Eco-Coaching in Sportstad Heerenveen. Hij is sinds 1970 actief bezig met vechtsport en heeft bij verschillende grootmeesters in China trainingen gevolgd.