Ynze Waterlander – zwaard en Taiji

Ynze Waterlander beoefent Yangjia Michuan Taijiquan en is een leerling van Scott Rodell. Naast de hand vorm traint hij met Jian, Dao en Miaodao. Sinds kort zijn daar stok en speer aan toegevoegd. Naast het klassieke vormlopen is hij vooral geintresseerd in de praktische toepassingen van de Taiji vormen. De nadruk ligt voor hem op de Jian en Dao.

Ynze heeft al een aantal keren workshops voor deze wapens georganiseerd op het North Sea Tai Chi festival. Daarnaast is hij mede organisator van de maandelijkse Jianfa Trainingsgroep trainingen.

over de lezing

In mijn lezing zal het gaan over taijiquan en de taiji toepassingen van het zwaard. Waarom het goed is om je daar mee bezig te houden. Aan de hand van een aantal gebeurtenissen in de Chinese geschiedenis, die parallel lopen met belangrijke ontwikkelingen in Taijiquan, hoop ik dit in een historisch perspectief te plaatsen.

Daarnaast wil laten zien wat het belang is van deze manier van trainen in het hier en nu.

En tot slot hoop ik duidelijk te kunnen maken dat we niet trainen om geweldig goede vechters te worden, per slot van rekening kan ik mij niet meer herinneren wanneer ik met mijn jian voor het laatst de straat op ben gegaan om een robbertje te schermen.

Waarom dan wel……….
                                                  ……….dat hoop ik in mijn lezing uit te leggen.