Oscar Muñoz Galeano – Chen stijl

Oscar Muñoz Galeano heeft vanaf 1981 Qigong en Taijiquan beoefend en bestudeerd. Vanaf 1989 geeft hij les in deze twee disciplines, als deel van zijn eigen ontwikkeling en leerproces. Van het begin af heeft hij gewerkt met het voorbeeld en onderricht van grote meesters in Europa en China.

Onder andere Oscar heeft les gekregen van Ben Lo, William Chen, Liu Hsi Heung, Jou Tsun hwa, Peter Ralston, Kumar Frantzis, Chen Xiaoxing.

Zijn belangrijkste leraar is meester Chen Xiao Wang. Deze beroemde grootmeester is de belangrijkste vertegenwoordiger van de familie Chen, die 19 generaties geleden Taijiquan ontwikkelde. Oscar is geaccrediteerd door Chen Xiao Wang zelf (de Chen Xiao Wang World Taijiquan Association) om les te geven.

over de workshop

Het thema van de workshop is de Dantian. De relevantie van de Dantian in Taijiquan is van groot belang. De Dantian heeft opbouw nodig, voor dit moet de aandacht altijd gericht worden naar de Dantian om de Qi te concentreren.

We zullen voor dit doel praktische oefeningen doen:

  • Basis bewegingen van de Dantian.
  • Rol van de Dantian bij verplaatsen, stappen en draaien (zie onderstaand fragment van de Laojia)
  • Relatie (coördinatie) van de bewegingen van Dantian met de bewegingen van armen en handen.                                                                                                                                        (zie het tweede filmpje: Dantian excercises)

Fragment Laojia

Dantian excercises

De stijl gebruikt in de workshop is de Chenstijl. De workshop is bedoeld voor half gevorderden en gevorderden. Voorkennis van de Chenstijl is niet nodig.

Meer info: www.taijicentre.nl