Wim Weel en Rian Smolders

Workshop Tàijí Xīnyì Hùnyuán-gōng 太极心意混元功

Even voorstellen

Deze workshop wordt verzorgd door Wim Weel samen met Rian Smolders, oprichters van Albeweging, Chinese gezondheidsoefeningen. Zij beoefenen Tàijíquán en Qìgōng sinds 1979, en hebben les gehad van verschillende inspirerende leraren in Nederland, Verenigde Staten van Amerika en China. Dit alles geven ze door sinds 1985, in de vorm van jaarcursussen en workshops: Qigong, Taijiquan, Yang- en Chen-stijl, zwaardvorm, duwende handen en stilte Qigong.

Sinds 1999 is er een opleiding tot docent Qigong en Taijiquan. Wim studeerde sinologie aan de universiteit van Leiden. Rian heeft o.a. een opleiding gevolgd voor Chinese traditionele geneeswijzen. Als docenten, dragen zij ook de zorg voor de organisatie, leveren de bijbehorende theorie en hebben boeken vertaald en gepubliceerd, zoals: ‘De Weg van Taijiquan’ (handboek), ‘Taijiquan Chen-stijl Basisboek’, ‘De Deugdelijke Weg volgens de Oude Wijze’ (vertaling ‘Dé Dào Jīng van Láozǐ). Zie ook het interview in TQT Taijiquan en Qigong Tijdschrift jaargang 4, nr. 16 – december 2016 p. 3-9.

Inhoud Workshop

Tàijí Xīnyì Hùnyuán-gōng 太极心意混元功is de op het Daoïsme (Dàojiào 道教) gebaseerde oefenmethode en daartoe behoort ook de Xīnyì Hùnyuán Tàijíquán心意混元太极拳. In de workshop krijg je Tàijíquán ondersteunende oefeningen aangeleerd. Daarmee kun je jouw ‘gōngfu功夫’ verbeteren in het uitvoeren (demonstreren) van jouw Tàijíquán-serie bewegingensets (lù 路).

Oefenseries
– de Innerlijke Oefeningen Nèigōng 内功 (specifiek Qìgōng 气功)
– de Vloeiende Bewegingsoefeningen Chánsī-gōng 缠丝功 (Zijden draad-oefeningen).

Dit zijn de speciaal ontworpen en methodisch uitgewerkte oefenseries, bedoeld als fundament voor de beoefening van Tàijíquán 太极拳. Integraal onderdeel van de workshop is ook het aangeven van de relatie met de achtergrond van alle Qìgōng en Tàijíquán: het Chinese Daoïsme (Dàojiā道家en Dàojiào 道教). Dat is overigens ook de achtergrond van de Traditionele/Klassieke Chinese Geneeskunde Zhōngyī 中医.

Het dagelijks thuis herhalen van deze oefeningen verbetert niet alleen je vaardigheid (gōngfu), maar ook je gezondheid.

 

Lineage en stijl

Stijl: Chen en Yang
Leraren: Franklin Lafour, Kwee Swan Ho, Zhōu Zōnghuà 周宗桦, Chén Liánshēng 陈联生, Féng Zhìqiáng 冯志强

Contact

Albeweging
Wim Weel & Rian Smolders
telefoon: 0416-362004
E-mail: albeweging@kpnmail.nl
Website: www.albeweging.nl