Wim Maulany – de Yi-methode

Mijn visie is om de oorzaak van klachten te achterhalen, geen symptomen te bestrijden. Klachten zijn pogingen van het lichaam om te genezen en geven een signaal dat er een disbalans is tussen lichaam en geest. Ziekten ontstaan niet zomaar. Er is altijd een oorzaak en een begin. Hiervoor heb ik een eigen behandelingsmethode ontwikkeld, die gericht is op het wegnemen van de oorzaak van klachten: de Yi-methode (sleutel tot gezondheid).

Bewegen

De Yi-methode is toe te passen door middel van bewegen. Mijn sportschool bestaat sinds 1982 in Wierden en omgeving. Ik heb 35 jaar lesgegeven in tai-chi chuan, qi-gong, kungfu en daarnaast een eigen behandelpraktijk opgezet om mensen te helpen met klachten zoals: halfzijdige gezichtsverlamming, stotteren, slaapklachten, arm en –schouderklachten, astma, heesheid, frozen shoulder en nekklachten. Deze mensen worden persoonlijk door FouYou magazine uit Groningen geïnterviewd. Daarin vertellen ze hun eigen persoonlijke verhaal en ervaring die voor iedereen te lezen is, zie website www.maulany.nl.

Yi

Yi (betekent aandacht naar je lichaam) en voel welke spieren je gespannen houdt.Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want voordat je weet ga je denken en omdat we gauw in perfectionisme of controle schieten drukken we het weg of denken we dat dit normaal is. Door middel van oefeningen ontdekt je die spierspanningen terwijl je staat of en beweegt.Na aantal jaren lesgeven en behandelingen heb ik de Yi-methode ontwikkeld, waardoor ik een deur heb geopend naar diepere, natuurlijke ervaringen, die in ieder van ons verscholen liggen.
Of je het gelooft of niet, ieder mens houdt fysiek spanningen vast, waardoor je mentale spanningen niet los kunt laten. Naarmate ik meer met de Yi-oefeningen bezig ben, ontdek ik meer over mezelf. Al mijn bewegingen zijn veel vloeiender en stabieler geworden. Het is een ervaring die ik meeneem in alle handelingen van het dagelijkse leven in deze drukke en gejaagde maatschappij.

STN festival Workshop 2017

Workshop tai-chi chuan en het toepassen van de Yi-methode.

Wat kun je verwachten van de workshop als je meedoet?
In deze workshop leer je de basis van Yi-methode, samen met een aantal basis oefening van tai-chi chuan.
Duur : 45 minuten
Groepsomvang : 8 tot 30 personen
Geschikt voor zowel mannen als vrouwen
Het is handig om tijdens de workshop comfortabele en los zittende kleding te dragen.

Tijdens deze workshop worden diverse ademhaling of middenrif technieken voor verschillende toepassingen besproken en geoefend. Zo krijgt je controle over je eigen ontspannen of inspanning. De Yi-methode is functioneel toepasbaar in het dagelijks leven.

Zowel beginners als gevorderden zullen in deze workshop veel leren over onder andere:
• Goede lichaamshouding
• Energetische principes
• Stabiliteit
• Wijze waarop de oefeningen worden uitgevoerd

Daarnaast:
• Word je meer ontspannen en krijg je meer levenskracht,
• Verhoogt het je leven gevende energie
• Ben je minder moe in je dagelijks leven
• Voel je je soepeler en beweeg makkelijker
• Ervaar je de diepgang van ontspannen bewegen

Na deze workshop ben je in staat om gericht te ontspannen.
Deze workshop wil ik speciaal aanbevelen aan mensen die andere stijlen beoefenen.
Je bent van harte welkom om mee te doen, zodat je aan den lijve kunt ervaren hoe ontspannen, fijn en rustgevend de Yi-methode werkt.

Eerlijk advies: Voor diegenen die nog twijfelen! Niet doen, kom het zelf ervaren.

Lineage

Leerling van Grootmeester Lee Fu Leung systeem van Grandmaster Lily Lau de oudste dochter van de 7e generatie Eagle Claw Grandmaster Lau Fat Man.

Contact

Wim Maulany
Telefoon: 06-57037044
E-mail: info@maulany.nl
Website: www.maulany.nl