Roos Kanis – Workshop Medische Qigong

Medische Qigong is energiewerk.Qi staat voor levensenergie, gong betekend kunst. Qigong is het werken en beheersen van levensenergie. In deze workshop ga je zien en ervaren hoe je de Qi, die in overvloed aanwezig is, kunt inzetten voor gezondheid. Je zou het een energie-douche (Qi-douche) kunnen noemen.
De meridianen worden geopend door middel van oefeningen en meditatie. Hiermee kom je in je lijf en in een staat van rust, die de koningsstaat of de boeddha-staat wordt genoemd. Vervolgens kan de qi gestuurd worden naar de plek die om aandacht vraagt. Dit kan een plek in je eigen lichaam zijn, of een pijnplek bij iemand in de groep, die daar om vraagt. In de workshop zul je qi beter leren voelen en begrijpen. De workshop is aan het eind van de dag gepland omdat hij kan uitlopen tot maximaal anderhalf uur.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in het gebruik van qi voor gezondheid, voor mensen die nooit meer naar de dokter willen gaan of die anderen willen helpen genezen.

Lineage

Roy Martina en Patricia van Walstijn (Chi Neng qigong, www.chineng.nl)
dr. Pang Ming (Qigong Instituut China)

Contact

Roos Kanis is te bereiken op rooskanis@gmail.com