Reinoud Eleveld

Seksuele Kung Fu en Tai Chi

Een beetje meer energie, een iets betere gezondheid – dat is waarom de meesten van ons taijijuan beoefenen. De prikkelende stelling van Reinoud Eleveld: taijijuan kan nog véél effectiever voor onze vitaliteit en gezondheid, als we er tijdens de vorm maar in slagen onze seksuele energie op de juiste manier te laten stromen.

Taoïsme

Interessant aan Reinoud – een van de onmiskenbare parels op dit Taijijuan Festival – is dat hij taiji-beoefening plaatst in het grotere verband van de taoïstische leer van persoonlijke ontwikkeling. Op dat ontwikkelingsspoor van de taoïsten is seksuele kung fu het absolute startpunt, het onmiskenbare fundament van de eerste van in totaal zeven inwijdingen (waarin taijiquan slechts één van vele puzzelstukjes vormt). In zijn lezing zet Reinoud uiteen waarom en hoe beoefening van de seksuele kung fu de taiji-beoefening aanzienlijk verrijkt – sterker nog, waarom taijiquan eigenlijk niet zónder kan.

Transformatie

Seksuele kung fu? Naast voortplantingsseksualiteit bestaat er een twééde, volwaardige vorm van seksualiteit, (nog) vrijwel onbekend in onze Westerse cultuur. Deze vorm heet transformatieseksualiteit en heeft niets te maken met seks met een leuke man of vrouw. Waar het wel over gaat: de creatieve kracht van seksuele energie optimaal leren benutten en ‘m aan leren wenden voor persoonlijke groei. Dát is de essentie van seksuele kung fu: je seksuele energie via ‘transformatie’ ervan ten goede laten komen aan je gezondheid, de ontwikkeling van je bewustzijn en het laten ontstaan van wijsheid in het algemeen – en aan je beoefening van taijiquan in het bijzonder.

Lineage

Op zijn 15e besloot Reinoud (1956) om tovenaar te worden. Op het mistige spoor der ‘magie’ las hij talloze boeken, reisde hij de hele planeet af en trainde hij onder andere in Mexico, Siberië, Thailand en China. De laatste 25 jaar trainde hij voornamelijk taoïstisch, onder meer bij Annette Derksen en Mantak Chia, in de traditie van de Dragon Gate School van Master One Cloud.

Meer informatie

Reinoud geeft zijn kennis door via online modules, lezingen en trainingen, van losse trainingsdagen tot een compleet Jaarprogramma.

Meer informatie over de mogelijkheden via https://taotraining.nl

De technieken en trainingsprincipes uit de Oosterse krijgskunst lenen zich uitstekend voor toepassing in sport. In samenwerking met een groeiende groep golfprofessionals belooft Reinoud golfliefhebbers een leven lang steeds beter golf, dankzij een in de golfwereld ongekende combinatie van technische en mentale training.

Meer informatie over Iron Shirt of Golf: https://ironshirt.golf/

Van Reinoud zijn op YouTube veel filmpjes te vinden.