Irma Soetekouw – Vijf elementen Qi Gong

Deze workshop is bedoeld voor beginners en gevorderden.
Ervaring met Qi Gong of TaiChi is een voordeel, maar niet noodzakelijk.

Workshop

In deze workshop werken we volgens de vijf elementen, metaal , water, hout, vuur en aarde. Je leert een aantal eenvoudige en krachtige technieken om jezelf op een diep niveau in balans te brengen . Meditatieve en rustige oefeningen worden afgewisseld met meer activerende bewegingen. Het accent zal echter liggen op ”naar binnen gaan”. Je maakt kennis met de zachte helende krachten in jezelf en je leert hoe je die kunt gebruiken om je op te laden.

Vijf elementen

We werken in deze workshop heel bewust met de energie van de vijf elementen. De ‘vijf elementen’ is de benaming die de oude Chinezen gaven aan de vijf oerprincipes, die aan de basis van de hele natuur liggen. De vijf elementen zijn niet statisch. Het zijn fasen, die vloeiend in elkaar overgaan. Zij vormen zo een cyclus die zichzelf steeds weer en overal herhaalt. Het zijn vijf vormen van energie die we in heel de natuur en in onszelf, in al zijn verschijningsvormen, terugvinden. Zowel op fysiek, mentaal, emotioneel, als op spiritueel niveau zijn de vijf elementen herkenbaar.

Oefeningen en werking

Door middel van oefeningen en meditaties maken we contact met iedere fase in de vijf elementen-cyclus. Je leert gebruik te maken van de kracht en energie van elk element. We werken behalve met vijf elementen bewegingen ook aan de “Helende klanken” en the “inner smile” dit zal je Bewust-Zijn direct positief beïnvloeden.
De helende klanken werken diep in op je organen en de daarbij behorende emoties. Door de frequentie van de klank en de ondersteunende bewegingen en gebaren laat je overmatige hitte in het betreffende orgaan los en ontstaat er ruimte en energie voor de positieve krachten in dat orgaan. Op deze mooie manier kunnen we het evenwicht in ons lichaam, onze gevoelswereld en in onze geest herstellen.

Lineage

Irma Soetekouw is leerling van onder andere Inge Maassen en Mantak Chia.

Foto rechts: Vijf Elementen Qi Gong zoals ontwikkeld door meester Liu De Ming, uitgevoerd door Irma Soetekouw.

Contactgegevens

Irma Soetekouw:
06-11 725 637
www.Zen4U.nl
info@irmasoetekouw.nl