Ellen Reitsma en Martijntje Goudsmit

Tai Chi for Health – Tai Chi als valpreventie

Workshop voor iedereen met Ellen Reitsma, Master Trainer en instructeur van het Dr. Paul Lam Tai Chi for Health Institute (TCHI) en Martijntje Goudsmit, Taichiplus en instructeur TCHI.

Beschrijving

De tai chi programma’s van het TCHI zijn ontwikkeld om tai chi toegankelijk te maken voor iedereen, ook voor mensen met gezondheidsklachten en oudere mensen. Het doel van deze tai chi vormen is dus niet zelfverdediging of vechten, maar het gaat om het verbeteren of behouden van de gezondheid.
Tijdens deze tai chi workshop kun je kennismaken met het eerste programma van Dr. Lam, Tai Chi for Arthritis (tai chi bij klachten van het bewegingsapparaat), met de focus op valpreventie. De bewegingen komen uit de Sun-stijl tai chi.

Valpreventie

Voor de ouder wordende mens is het van het grootste belang om niet te vallen. Een val op oudere leeftijd heeft een ongelooflijke impact op het leven en op de levenskwaliteit. Er zijn veel valpreventie programma’s en die zijn allemaal goed, maar ze zijn ook vaak vreselijk saai! Dus hoe leuk is het om met mensen tai chi te doen en tegelijkertijd valpreventie? Met de wolkenhanden, de knie borstelen of de enkelvoudige zweep? Mindful bewegen met het toepassen van de tai chi principes is een hele goede manier om vallen te voorkomen. Stress vermindering en je goed voelen ook.

Belangrijk is dus om een zo veilig mogelijk tai chi programma aan te bieden, met goede opwarm en afkoel oefeningen; maar dat ook niet te lang is, leuk om te doen en effectief is voor valpreventie.
Er zijn verschillende studies die aantonen dat Tai Chi for Arthritis een goede interventie is voor valpreventie.

Geef je al tai chi les en wil je wat meer kunnen aanbieden voor oudere mensen of ben je gewoon nieuwsgierig?
Doe met ons mee in november op de STN Festivaldag en ervaar dit unieke tai chi programma aan den lijve.

Begin 2018 zullen wij bij “De Zon Rondom”, de tai chi school van Cora van Geel in Amstelveen, een TCA for Fallprevention Instructeur Training aanbieden.

Contact en informatie

www.taichiforhealthinstitute.com
Ellen Reitsma taichi.reitsma@gmail.com
Martijntje Goudsmit welkom@taichiplus.nl