Ben de Roo – Stress en preventie

De workshop is bedoeld voor iedereen
.
Ervaring met Taijiquan/Qigong is niet noodzakelijk

Beschrijving

Spanningen hebben we allemaal, het hoort bij het leven. Er zijn vele situaties te verzinnen waar je gespannen door kunt worden. Toch gaat iedereen anders met zijn/haar spanningen om waardoor de uitwerking ervan van persoon tot persoon verschilt. Oosterse systemen zoals Taijiquan, Qigong en Yoga kunnen ingezet worden om meer van jezelf te begrijpen waardoor onnodige spanningen zich niet blijven herhalen.

Tijdens de workshop wordt bekeken wat het effect is van stress-veroorzakende gedachten en innerlijke overtuigingen. Als je het spel van botsende gedachten kunt doorzien valt er al heel wat spanning van je af. Met nuchtere logica kun je de onzin uit je hoofd halen (aarde element).

Effect op je lichaam

Door spanning is de kans groot dat het middenrif blokkeert waardoor er een oppervlakkige ademhaling ontstaat. Hierdoor bereikt je ademhaling je buik niet meer. Een ademoefening waardoor je meer verbinding krijgt met je centrum werkt snel en doeltreffend.

Spanning kan zich opstapelen als je steeds opnieuw je gevoel uitschakelt. Het bewuster worden van je gevoel en de feedback die je lichaam geeft als je aandacht erop gericht is, zal veel voordelen opleveren. Hier zijn hele mooie oefeningen voor waarbij je gebruik maakt van de ruimte en de zwaartekracht.

Het dieptegevoel ontstaat wanneer je laat zijn wat er in je verschijnt i.p.v. vanuit een ideaalbeeld onaangename sensaties niet toelaat en afwijst. “Gevoelsverbinding” is het toverwoord!

Lineage en Stijl

Yang en Chen stijl
Leerling van Kong Mien Ho

Contact

Ben de Roo
Docent Taijiquan, Qigong, Yoga
Therapie Acupunctuur & Tuina
tel: 0650890942
www.dekristallennaald.nl

info@de-wiekslag.nl