Festival 2017

Open Nederlandse kampioenschappen

Taijiquan, Qigong en Pushing Hands
individueel – duo – groep

Zaterdag 11 november 2017
Sportcentrum Olympos
Uppsalalaan 3, Utrecht

STN Festival 2017 flyer

Zoals elk jaar vindt in november het STN taijiquan festival plaats waar ‘Tout Tai Chi’ acte de présence geeft, om het maar eens mooi te zeggen. Dit jaar is het een bijzonder festival vanwege het 35-jarig bestaan van de STN. Inschrijven voor de competitie doet u hier op deze website.

Op het Festival zal veel competitie zijn, veel workshops van hoog niveau en zoals altijd een gezellige markt. Er is van alles te beleven voor jong en oud, gevorderd of beginner, vechtkunstliefhebber of gezondheidstaijiquan- danwel qigong-beoefenaar.

Nieuw dit jaar is dat aansluitend op het Festival, op zondag 12 november, twee masterclasses worden georganiseerd. De ene met Tary Yip en de ander met Frank Marquardt. Beide meesters zijn op het Festival te zien met demonstraties in de grote lunchshow en workshops direct daarna.

Zo wordt het weekend van 11 en 12 november een compleet inspiratieweekend voor iedere taiji-beoefenaar, met een breed aanbod op zaterdag op het Festival en een training op hoog Europees niveau op zondag.

Zangeres Lico Lee zal het festival muzikaal begeleiden. Zij opent de show in de lunchpauze. Meer Chinese inbreng krijgen we in de ochtend van acupuncturiste Yenna Zhang en van de bekende schrijfster Lulu Wang, die het over haar nieuwste boek Chineeslekker zal hebben, het echte Chinees eten.

Andere workshops die eruit springen zijn bijvoorbeeld die van Reinoud Eleveld, die onder de titel ‘Seksuele kung fu en tai chi’ een kant aansnijdt die zelden of nooit besproken wordt. Hans Lauxen neemt ons mee terug naar de bron. En Martine Meursing laat ons met euritmie ervaren hoe het is om vanuit het hart te bewegen in plaats van vanuit de buik. Het complete overzicht van alle workshops vindt u hiernaast in de kantlijn.

In de grote hal kunt u de hele dag kijken naar een veelheid van taiji-competities, van vorm lopen in diverse taiji-stijlen tot allerlei soorten pushing hands. Ook als u nog nooit aan zo’n competitie heeft meegedaan nodigt de STN u van harte uit om het eens te proberen.

Bij de masterclasses (Frank Marquardt en Tary Yip) is het aantal deelnemers beperkt, dus schrijf je op tijd, nee nu meteen, in.

Als u wilt houden we u graag op de hoogte via de STN nieuwsbrief waarop u zich kunt abonneren, zie het blok onderaan deze pagina!

Download het handige overzicht en de plattegrond!
Scroll naar boven