Festival 2016

Open Nederlandse groepskampioenschappen
Taijiquan, Qigong en Pushing Hands
Zondag 6 november 2016
Sportcentrum Olympos
Uppsalalaan 3, Utrecht

Het inmiddels vertrouwde hoogtepunt voor de STN is het jaarlijkse festival. Naast de terugkerende aandacht voor Taijiquan in zijn vele uitingsvormen zal dit jaar ook meer aandacht zijn voor Qigong.

Dit is uw kans om op een informatieve en inspirerende wijze kennis te maken met de levende rijkdom van deze eeuwenoude bewegingskunsten. Of om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van de verschillende vormen en stijlen.

Door de diversiteit van het aanbod is het festival geschikt is voor geïnteresseerden van elke leeftijd en stijl en van elk niveau. Iedereen is welkom!

Open Nederlandse kampioenschappen

Vertrouwde onderdelen van het festival zijn de Open Nederlandse kampioenschappen voor Pushing Hands en vormlopen. De deelname aan competitie voor verschillende Taijiquan-vormen (hand- en wapenvormen voor volwassenen en voor jeugd) zal dit jaar beperkt zijn tot groepen (min. 3 personen). Nieuw dit jaar is een speciaal Qigong evenement, waarbij de mogelijkheid gegeven wordt om uw Qigong-vorm te laten beoordelen.

Workshops en lezingen

Enthousiaste en bekwame leraren laten u ook tijdens dit festival weer graag kennis maken met verschillende facetten van Taijiquan en Qigong zoals: Ontspannen hoe doe je dat? Waarom is ontspannen bewegen zo gezond? Welke specifieke visies zijn er op diverse technieken en applicaties? Hoe zijn Taiji en Qigong toe te passen in het dagelijks leven? Wat zijn de opleidingsmogelijkheden voor Taiji-docenten?

Special guest

Dit jaar is wederom een bijzondere gastspreker aanwezig: Lulu Wang. Zij is bekend auteur van diverse boeken over de Chinese cultuur. Ze zal in haar lezing toelichten hoe ze Qigong dagelijks gebruikt in relatie tot haar schrijverspraktijk.

Filmprimeur

Op het Festival zal de film The Professor: Tai Chi’s Journey West vertoond worden, een primeur!

Demonstraties

In de pauze van het wedstrijdprogramma zullen leerlingen van sportschool Liu He Ming KungFu uit Amsterdam een bijzondere demonstratie geven. En ook zijn we verheugd dat Sifu Henny Eleonora een Qigong demonstratie zal verzorgen.

Markt

De gehele dag is er een markt aanwezig met talloze kraampjes waar van alles te vinden is op het gebied van Taijiquan, Qiqong, kleding, wapens, muziek, boeken en dvd’s. Bezoekers kunnen er ook terecht voor een stoelmassage, kleine demo’s en diverse verrassingen.

Vrijwilligers

Ook dit jaar kunnen we alleen draaien met de medewerking van een grote groep vrijwilligers. Vrijwilligers van voorgaande jaren worden opnieuw benaderd.

Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Taijiquan Nederland (STN), hét platform voor Taijiquan en Qigong in Nederland. De STN zet zich in om Taijiquan en Qigong bekend te maken en te ontplooien in al haar facetten.

Bekijk hier een PDF van een diapresentatie die tijdens het Festival werd vertoond.

Lees hier een verslag van deze mooie dag.

fddb9a3d-1a30-4a8e-b00d-5f3bad30db81

Scroll naar boven