Douwe Geluk uit Apeldoorn is 1ste geworden op de Open Wu Shu Championships te Hoensbroek georganiseerd door Loe Hoyer. Hij kwam uit in de categorie Tai Chi Chuan met de vorm Shaolin Rou Quan (Shaolin Tai Chi, Soft Boxing), die hij bestudeerde bij Shaolin Kung Fu school Apeldoorn.

De wedstrijd was super georganiseerd en van Tai Chi Chuan, Wu Shu tot Traditionele Kungfu kwamen verschillende deelnemers tegen elkaar uit. In de categorie Tai Chi Chuan Yang en andere vormen won Geluk met het oude Shaolin Tai Chi Chuan.

Douwe over de wedstrijd: “Het is een prachtig evenement en zoveel geweldige Tai Chi mensen hier! Ik voelde me goed en heb erg hard getraind op Rou Quan. Ik liep de vorm lekker en alles ging naar wens. Toen ik hoorde dat ik eerste was ontstond een innerlijke blijheid als kroon op het harde werken aan de Rou Quan.”

Douwe Geluk heeft als achtergrond Yang style, Wu style, Tai Chi Chuan en Shaolin Rou Quan en Qi Qong maar ook binnen verschillende Kung Fu stijlen. Alle deelnemers binnen het Tai Chi Chuan hebben het erg goed gedaan.